Eigen bier Admiraliteitsdagen: de Friesche Pinas · Foto('s): 

Eigen bier Admiraliteitsdagen: de Friesche Pinas

woensdag 17 juli 2019

Donderdag 18 juli presenteert Admiraliteitsdagen Dokkum een eigen ontwikkeld bier: de Friesche Pinas. De Friesche Pinas was eens het vlaggenschip van de Dokkumer Admiraliteit. Het schip vocht mee in vele zeeslagen en werd gevreesd door menig Spanjool. Het bier dat deze naam nu draagt is bedacht en ontwikkeld door Beau de Bruin in samenwerking met Brouweij Dockum,

Beau de Bruin organiseert namens de activiteitencommissie van de Admiraliteitsdagen al voor het derde jaar op rij het Bierfestival tijdens de Admiraliteitsdagen. Al sinds de eerste editie heeft hij de een droom voor een eigen bier voor de Admiraliteitsdagen. Toen hij zijn droom deelde met de mannen van Brouwerij Dockum, begon een proces van drie jaar waarin een ultiem recept werd ontwikkeld, met een absolute perfecte smaak als eindresultaat: fris en verrukkelijk.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?