Elfwegentocht On Tour naar Ameland · Foto('s): 

Elfwegentocht On Tour naar Ameland

dinsdag 11 juni 2019

Het fossielvrije testevent Elfwegentocht On Tour vervolgt op woensdag 19 juni haar rondgang langs Friese locaties met een bezoek aan Ameland. Ondernemers op het eiland maken dan kennis met duurzame vervoersoplossingen, als mogelijke opstap naar een fossielvrije bedrijfsvoering.

Tijdens het testevent ervaren bezoekers alle varianten van fossielvrij vervoer; van elektrische auto’s en fietsen tot voertuigen op groengas en blauwe diesel. Zij kunnen proefritten maken onder begeleiding van experts en presentaties bijwonen van ervaringsdeskundigen. De komende periode doet de Elfwegentocht On Tour nog meer Friese locaties aan, zoals Leeuwarden, Drachten en Joure.

Locatie: Reeweg 4, Ballum, Ameland
Tijd: 11.15 start presentaties, 12.00 – 16.00 uur fossielvrije proefritten

Opmaat naar 2020
Met de fossielvrije Elfwegentocht On Tour brengen de organisatoren Freonen fan Fossylfrij Fryslân en Circulair Friesland fossielvrij vervoer dichter bij de Friese bevolking. Hiermee versnellen zij de transitie naar duurzame mobiliteit. Het testevent vormt ook de opmaat naar een nieuwe Elfwegentocht in 2020. De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe slaan dan de handen ineen voor een vervolg op de succesvolle Elfwegentocht 2018.

Over de Freonen fan Fossylfrij Fryslân
De Freonen zijn een grote groep bedrijven, studenten, overheden, scholen, dorpen en andere organisaties die samen toewerken naar een Fryslân dat onafhankelijk is van fossiele brandstoffen. Hiertoe lanceren zij meerdere projecten, waaronder de nieuwe Elfwegentocht in 2020.

Over Circulair Friesland
De Vereniging Circulair Friesland is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheden, kennisinstellingen en (maatschappelijke) organisaties. Zij zetten zich op verschillende thema’s – zoals Mobiliteit, Energie, Bouw en Voeding – gezamenlijk in voor de Friese economie van de toekomst: een circulaire economie.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?