Elk dorp heeft recht op ‘De Woonkamer’, ook Kollumersweach · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Elk dorp heeft recht op ‘De Woonkamer’, ook Kollumersweach

donderdag 30 maart 2023

KOLLUMERSWEACH – Medio april opent Solidair Friesland, in samenwerking met Lichtpunt, de deuren van De Woonkamer in Kollumersweach. Voortaan is iedereen op donderdagmiddag welkom voor een kop koffie, een goed gesprek en – voor wie dat wenst – een warme maaltijd.

In april 2019 begon Solidair Friesland met De Woonkamer in de Vrijheidswijk in Leeuwarden. Een simpel concept om aanwezig te zijn in buurt of dorp. Geen koffieochtend voor kerkleden (ook welkom natuurlijk), maar een plek voor iedereen. Om verbinding met elkaar te kunnen maken en mensen (weer) met elkaar in contact te laten komen.

Voor en door de bewoners
Wat gebeurt er in een woonkamer? Dat hangt af van de behoeften van de mensen die er komen. Maar het zou er zo uit kunnen zien: De Woonkamer is elk week open op een vaste plek en tijd. Mensen komen er op bezoek, leren elkaar kennen en maken er vrienden. Een kop koffie, aandacht, verschillende activiteiten, een gezamenlijke maaltijd. De Woonkamer is bedoeld voor alle bewoners van het dorp en wordt ook georganiseerd dóór de bewoners van het dorp.

In iedere Friese gemeente
‘De Woonkamer vult sociale leegte’, schreef de Leeuwarder Courant. Dat is precies waar het om gaat: een plek waar aandacht is, waar mensen gewoon mogen zijn wie ze zijn en iedereen gezien wordt. In plaatsen waar nog geen Woonkamers (of soortgelijke initiatieven) zijn, willen we ze opzetten, samen met deelnemers en vrijwilligers uit de buurt. Het doel is om in iedere Friese gemeente tenminste één Woonkamer te realiseren.

Lichtpuntboerderij
Donderdag 13 april beginnen we met een Woonkamer in Kollumersweach op een voor velen bekende locatie, namelijk de Lichtpuntboerderij aan de Foarwei 111. Lichtpunt beschikt over een prachtige ruimte waar alle faciliteiten aanwezig zijn.
Data tot aan zomer 2023: 13 april, 20 april, 4 mei, 11 mei, 25 mei, 8 juni, 15 juni, 22 juni

De inloop is vanaf 15.00 uur, voor wie dat wil is er om 18.00 uur een warme maaltijd. Aanmelden is niet nodig, alleen voor de maaltijd dient u zich vooraf op te geven (tel: 0511-441542 of e-mail: administratie@lichtpuntinfo.nl). Daar zijn geen kosten aan verbonden, maar een gift is welkom.

Themamiddag
Een keer per maand willen we een thema-middag organiseren. De eerste keer is op donderdag 25 mei om 15.00 uur. Dan komt Lieuwe Bijleveld, voorzitter stichting Zendingsfeesten Veenklooster, vertellen over wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van dit grote, jaarlijkse festival.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?