Elkenien Grien blij met verhoging subsidie energiebesparing · Foto('s): Elkenien Grien
  Elkenien Grien

Elkenien Grien blij met verhoging subsidie energiebesparing

dinsdag 09 juni 2020

DOKKUM – Het besluit van minister Ollongren om de subsidie voor woningeigenaren en VvE’s te verhogen tot ongeveer 30% is met veel enthousiasme ontvangen door Elkenien Grien. “Eigenlijk heeft nu niemand meer een financieel excuus om niet zijn huis aan te pakken”, aldus Lieke Zuidema van de stichting. Particuliere woningeigenaren die minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020, komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. Het energiecafé assisteert en adviseert graag bij het aanvragen van de subsidie.

Verhoging
Om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) tegemoet te komen in deze onzekere tijden, heeft minister Ollongren van BZK besloten de subsidiebedragen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) tijdelijk met 10% te verhogen tot ongeveer 30% van de investeringskosten. De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren. VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat de VvE’s hun aanvraag indienen vóór verbetering van hun gebouw. Meer informatie is te vinden op de website van Elkenien Grien: www.elkeniengrien.nl of via www.rvo.nl.

Energiecafé
Het energiecafé werkt nu nog digitaal en adviseert via de mail of telefonisch. Vanaf september is het energiecafé elke zaterdag- en woensdagmiddag van 13 tot 16.30 uur open en kunnen woningbezitters binnenlopen met vragen over energiebesparing, isolatie, zonnepanelen en tal van andere zaken. Elkenien Grien heeft inmiddels een onafhankelijk adviesteam gevormd om alle vragen over energiebesparing en CO2-neutraal wonen te beantwoorden.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio