En Plein Air schilderen · Foto('s): 

En Plein Air schilderen

dinsdag 10 juni 2014

Ceruleum organiseert dit zomerseizoen vijf schilderworkshops in de buitenlucht: en plein air. De workshops vinden plaats op de mooiste plekjes van Noord-Oost Friesland en hebben allen een eigen thema. De eerste workshop op vrijdag 20 juni heeft als thema De Mieden. In dit prachtige historische natuurgebied vinden we pingo’s, dobbes en andere mooie plekjes bij de natuurcamping Blauforlaet.

De tweede workshop op dinsdag 24 juni voert ons naar Het Wad bij Peasens/Moddergat. Iedere schilder moet tenminste eenmaal het wad vastleggen! Geen enkel landschap leent zich zo goed voor een schilderij als het wad, met de spiegelingen, het droogvallende en glinsterende slib etc. Op dinsdag 1 juli volgt de workshop De Tuin. We strijken neer in de prachtige tuin van Jaap de Vries in Jistrum. De tuin is internationaal bekend bij tuinliefhebbers en -fotografen. Er bloeit veel en de keuze zal nog moeilijk worden: wordt het schilderij een “landschap” of een “bloemstilleven”. In augustus, op woensdag de twintigste, volgt de workshop Het Coulissenlandschap Theeschenkerij Jinkepaed ligt midden in het coullissenlandschap. Mooier dan hier tref je het niet in Friesland. Het schilderen kan in de tuin plaats vinden, maar ook direct naast een houtwal of bij de pingo.

De laatste workshop Het Water vindt plaats op dinsdag 26 augustus in Rottevalle bij De Leien. Dit meer is in de jaren zestig ontstaan uit een zandafgraving.. Het behoort nu tot een natuurgebied. Aan de rand van het meer zoeken wij een plekje om te schilderen. Afhankelijk van het weer kunnen dat tafereeltjes worden met mooie luchten en veel water, tot heerlijke zomerse strandtafereeltjes. De workshops zijn geschikt voor iedereen die eens buiten wil schilderen. Het schilderen gebeurt in groepjes onder professionele begeleiding van Margreet Braaksma-Loonstra. Het is mogelijk om één of meerdere workshop(s) te volgen!

Schildersezels zijn aanwezig, overige materialen op aanvraag. Voor meer informatie: www.ceruleum.nl

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
En Plein Air schilderen · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio