Ernstig zieke kinderen voor één dag piloot

Zaterdag 16-06-2018
LEEUWARDEN - Op zaterdag 16 juni 2018 kwam voor 70 chronisch zieke – en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een droom uit. Hierbij ook kinderen uit Damwâld en Dokkum. Voor één keer in hun leven mochten zij zelf een vliegtuig  besturen en daarmee een echte Hoogvlieger worden. Deze jeugdige piloten-in-de-dop werden door Stichting Hoogvliegers uitgenodigd om op Vliegbasis Leeuwarden onder begeleiding van ervaren piloten een vlucht te komen maken, daarbij vergezeld door ouders/verzorgers en broertjes/zusjes.

Dankzij de inzet van het eigen ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers wisten ook bedlegerige kinderen deze vlucht maken. Elk kind kreeg na afloop van zijn of haar vlucht een vliegbrevet uitgereikt. Naast vliegen mochten de kinderen op de Hoogvliegerdag nog aan vele andere activiteiten deelnemen. Zo waren er verschillende gevechtsvliegtuigen en ook een heuse NH90 gevechtshelikopter te bekijken, waren er modelvliegtuigen, mochten zij uitgebreid oefenen op vliegsimulatoren, was er een springkussen, mochten ze met de brandweer op pad.

Deze dag werd ook dit jaar weer tot stand gebracht in nauwe samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht en met medewerking van de Koninklijke Marechaussee, Douane, Chauffeursvereniging Friesland. Verkeersschool B. Knol, HCC Flightsimclub Leeuwarden, NoRiskIT, modelvliegclub LLC ‘Aeria’, de Dutch Hawker Foundation, Lions Leeuwarden en Pascal’s attractieverhuur. Ruim 50 vrijwilligers van zowel de Koninklijke Luchtmacht als Stichting Hoogvliegers waren tijdens deze dag actief om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

terug naar overzicht
Zieke kinderen voor één dag pilootZieke kinderen voor één dag pilootMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Koos Scherjon


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie