Erwin Nyhoff speelt in uitverkochte Kloosterkapel

Zondag 06-10-2019
SIBRANDAHûS - Het nieuwe culturele seizoen van Kloosterkapel Sibrandahûs ging zondag van start met een optreden van de bekende zanger-gitarist Erwin Nyhoff. Erwin Nyhoff is aanvankelijk bekend geworden als zanger, gitarist en liedjesschrijver van The Prodigal Sons. De Kloosterkapel was volledig uitverkocht.

Als soloartiest neemt Erwin in Nashville (VS) bij de grote platenmaatschappij Warner het album Take your time op, geproduceerd door Richard Dodd. Doordat Warner in die periode stopt met Nederlandse artiesten komt het album niet van de grond.  Om het hoofd boven water te houden, neemt de artiest tussen zijn schnabbels door –  want Erwin blijft wel optreden – allerhande baantjes aan, van bordenwasser tot krantenbezorger. Het werd ook wel gecombineerd,  waardoor Erwin na zijn optreden de vaat deed.

Zijn deelname in 2011 aan de tweede editie van de tv-talentenjacht The Voice of Holland geeft zijn muziekcarrière een geweldige boost. Tijdens de blind auditions krijgt half Nederland kippenvel bij zijn versie van Bruce Springsteen’s The River. Erwin bereikt de finale (20 januari 2012), waarin hij derde wordt met een vertolking van de Moody Blues-klassieker Nights in white satin. Het monstersucces van The Voice of Holland brengt hem opnieuw langs alle plekken in Nederland. Hij blijft als solo-artiest (met slechts een gitaar) optreden in cafés, op bruiloften en bij feesten – met piepkleine podia heeft hij inmiddels oneindig veel ervaring opgedaan.

Sinds zijn ‘comeback van nooit helemaal weggeweest’ vent Erwin Nyhoff met succes zijn pure en authentieke stijl uit in het zalen- en theatercircuit van Nederland. De ‘verloren zoon’ brengt met één stem, twee gitaren en één mondharmonica naast zijn eigen songs unieke coverversies van onder meer Elvis, Beatles, Stones en Springsteen op de planken. Na concerten in onder andere Carré en Paradiso deed dit veelzijdig talent nu de Kloosterkapel aan. Het was niet de eerste keer dat Erwin in de Kloosterkapel speelde, de laatste keer tot nu toe was in 2014. Deze keer heeft hij enkele Friese woordjes geleerd, de volgende keer zouden het er meer zijn, zo beloofde hij.

terug naar overzicht
Erwin Nyhoff in KloosterkapelErwin Nyhoff in Kloosterkapelmeer foto's en nieuws op rtvnof.nl
© Foto's: timsfotos.nl

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie