AUDIO: Eurovisie Songfestival-kapster komt uit Dokkum · Foto('s): Sjoukje de Vries
  Sjoukje de Vries

AUDIO: Eurovisie Songfestival-kapster komt uit Dokkum

woensdag 19 mei 2021

DOKKUM – Wie wil weten wie de – soms excentrieke – kapsels van de deelnemers aan het Eurovisie Songfestival verzorgt, moet vooral verder lezen. Hairstyliste Sjoukje de Vries uit Dokkum doet onder andere de kapsels van Rusland en Italië, zo schrijft Omrop Fryslân. 

Sjoukje de Vries werkt bij kapsalon HarenMajesteit in Dokkum. Zij is uitgekozen om de haren mooi te maken van de deelnemende artiesten. Vorig jaar zou ze het ook al doen, maar toen het ging songfestival niet door vanwege corona. Dit jaar is Sjoukje zonder loting opnieuw gevraagd.

Haar taak is het van artiesten en dansers het kapsel op orde te brengen. Kortom, van een ieder die moet optreden. Sommigen hebben zelf een haarstyliste meegenomen, maar de meesten niet “en dan komen ze bij ons”, vertelt Sjoukje.

Hoe de kapsels moeten zitten is vooraf besproken. De kapsters in Ahoy volgen dat voorbeeld. “Het kan ook voorkomen dat een artiest compleet iets anders wil en dan moeten we het aanpassen Daar komen we ook wel weer uit.”

De eerste zenuwen zijn nu wel voorbij voor Sjoukje. Het is werk en daarop concentreert ze zich. Tijdens de eerste halve finale stond ze naast het podium. Ze deed de laatste controle van de kapsels voordat de artiesten op moesten.

Dat het heel bijzonder is wat ze meemaakt, merkt ze tijdens het werk niet. Maar, als je erover nadenkt: “ik maak wel dingen mee, zoals artiesten die voor mijn neus aan het oefenen zijn.”

De organisatie neemt geen risicos. Iedereen – en dus ook Sjoukje – wordt om de 48 uur getest op corona. Tussendoor zijn er ook nog steekproefcontroles. Woensdag werd bekend dat de deelnemers uit IJsland in de halve finale vanwege een positieve coronatest niet op het hoofdpodium mogen optreden. Sjoukje zelf is nog niet ingeënt tegen corona.

Haar favorieten zijn Italië en Rusland, maar daar doet ze dan ook de kapsels van. Echter, er zijn meer, lacht Sjoukje. “Wij doen ook de haren van Roemenië en Kroatië. “Beide landen kwamen niet verder dan de halve finale.

Zaterdag is de grote finale van het Eurovisie Songfestival. Sjoukje verwacht dat Nederland niet echt een kans maakt.

Sjoukje de Vries over haar avontuur.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
AUDIO: Eurovisie Songfestival-kapster komt uit Dokkum · Foto('s): Sjoukje de Vries
  Sjoukje de Vries

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  Hits op Freed
  Het interactieve Nederlandstalige verzoekprogramma van Sjoerd Gjalt de Vries. Beleef het elke vrijdagavond mee. Bij Hits op Freed worden er naast liedjes ook leuke interviews uitgezonden en kun je naar de studio bellen om een plaatje aan te vragen. Voor ieder wat wils: Hits op Freed, elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • 20:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio