Expositie Mijke Bos bij Pasana · Foto('s): 

Expositie Mijke Bos bij Pasana

woensdag 16 september 2009

In het kantorencomplex van Zorggroep Pasana hangt sinds deze week een expositie met werken van fotografe Mijke Bos. In het complex, boven het Huisartsencentrum in Dokkum, waren de muren en vergaderzalen nog kaal. Pasana heeft ervoor gekozen om een kunstenaar uit de regio de muren aan te laten kleden. De foto’s van Mijke Bos zorgen ervoor dat ook in de gangen en vergaderzalen meteen te zien is dat je in Noordoost-Friesland bent.


De expositie van Mijke Bos in de grote vergaderzalen bestaat uit twee series van foto’s. De serie ‘Boerenvrouwen’ met daarop vrouwen van agrarische ondernemers uit de omgeving van Ternaard, en de serie ‘Spijkerfabriek’ met foto’s die genomen zijn in de Noord Nederlandse Draadindustrie (NNDI) te  Dokkum. Pasana heeft gekozen voor deze series omdat ze de sfeer uitstralen die hoort bij de regio. Op deze manier is ook tijdens de vergaderingen het belang van de regio zichtbaar.


In de gangen hangen landschapsfoto’s van Noordoost-Friesland en het wad. Deze foto’s geven de gangen en het trappenhuis een frisse uitstraling. Fotografe Mijke Bos is vooral bekend van de expositie ‘Wad Naakt’, waarbij grote foto’s de kustlijn bij het wad versierden. De expositie bij Pasana is van een andere aard en laat zien dat de fotografe zeer veelzijdig is met een eigenzinnige aanpak. Mijke Bos photography richt zich op verschillende vormen van fotografie, zoals zoals portret, outdoor- en bedrijfsfotografie.
 
Meer informatie over Mijke Bos is te vinden op www.mijkebos.com.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio