Expositie Mijke Bos bij Pasana · Foto('s): 

Expositie Mijke Bos bij Pasana

woensdag 16 september 2009

In het kantorencomplex van Zorggroep Pasana hangt sinds deze week een expositie met werken van fotografe Mijke Bos. In het complex, boven het Huisartsencentrum in Dokkum, waren de muren en vergaderzalen nog kaal. Pasana heeft ervoor gekozen om een kunstenaar uit de regio de muren aan te laten kleden. De foto’s van Mijke Bos zorgen ervoor dat ook in de gangen en vergaderzalen meteen te zien is dat je in Noordoost-Friesland bent.


De expositie van Mijke Bos in de grote vergaderzalen bestaat uit twee series van foto’s. De serie ‘Boerenvrouwen’ met daarop vrouwen van agrarische ondernemers uit de omgeving van Ternaard, en de serie ‘Spijkerfabriek’ met foto’s die genomen zijn in de Noord Nederlandse Draadindustrie (NNDI) te  Dokkum. Pasana heeft gekozen voor deze series omdat ze de sfeer uitstralen die hoort bij de regio. Op deze manier is ook tijdens de vergaderingen het belang van de regio zichtbaar.


In de gangen hangen landschapsfoto’s van Noordoost-Friesland en het wad. Deze foto’s geven de gangen en het trappenhuis een frisse uitstraling. Fotografe Mijke Bos is vooral bekend van de expositie ‘Wad Naakt’, waarbij grote foto’s de kustlijn bij het wad versierden. De expositie bij Pasana is van een andere aard en laat zien dat de fotografe zeer veelzijdig is met een eigenzinnige aanpak. Mijke Bos photography richt zich op verschillende vormen van fotografie, zoals zoals portret, outdoor- en bedrijfsfotografie.
 
Meer informatie over Mijke Bos is te vinden op www.mijkebos.com.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio