Extra voorstellingen Salomon – Het Kollumer Oproer

Zaterdag 06-07-2019
KOLLUM - Prachtige recensies, lovende reactie’s van bezoekers en een meer dan enthousiaste crew. Het kon niet uitblijven, door het grote succes en uitverkochte avonden zijn er extra voorstellingen gepland van Salomon – Het Kollumer Oproer. Op dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli is het spetterende openluchtspektakel op het Maartensplein ook te zien, zo heeft de organisatie bekend gemaakt. 

Donderdagavond was de première, met vele speciale gasten zoals Commissaris van de Koning Arno Brok, Joop Atsma (CDA) en wethouder Jelle Boerema en voormalig burgemeester van Kollumerland Bearn Bilker. Samen met nog ruim 1200 toeschouwers beleefden ze een schitterende avond.

Het stuk is gebaseerd op de opstand van de Oranjegezinde Friezen tegen de Franse Overheersers, in 1797. Bij deze revolutionaire gebeurtenissen vielen vele doden en gewonden onder de bevolking. In de nasleep ervan werden beide leiders, Salomon Levy en Jan Binnes, zonder proces onthoofd.

Naast deze historische lijn zijn er actuele thema’s verweven in het stuk: discriminatie, gemeenschapszin, het verwezenlijken van idealen, en ook de huidige #MeToo-discussie. Salomon -Het Kollumer Oproer is een multimediaal spektakel, vol muziek van nu en verhalen van toen.

Meer informatie over de extra voorstellingen op: www.kollumeroproer.nl/tickets/

terug naar overzicht
Extra voorstellingen Salomon – Het Kollumer OproerExtra voorstellingen Salomon – Het Kollumer OproerMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Piet Douma (pdf-grafie)

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie