Fardau Procee is kandidaat voor het Europees Parlement · Foto('s): Wouter Zaalberg
  Wouter Zaalberg

Fardau Procee is kandidaat voor het Europees Parlement

dinsdag 14 mei 2019

Fardau Procee, geboren en getogen in Burgum, is kandidaat namens de PvdA voor het Europees Parlement. De nu in Amsterdam woonachtige Friezin voert op dit moment een voorkeurscampagne in haar heitelân. Over haar ambities zegt ze: “Als geboren en getogen Burgumer heb ik na negentien jaar het mooie Friesland achter mij gelaten en op verschillende plekken in de wereld gewoond en gewerkt, waaronder Jeruzalem, New York en Brussel. Daar werkte ik voor de VN en de EU en kwam erachter dat Europese samenwerking ingewikkeld, maar ook noodzakelijk is.”

Fardau is er van overtuigd dat ook uitdagingen in Friesland soms een Europese oplossing nodig hebben. Zij wil met haar ervaring in het buitenland zich nu graag inzetten voor het beschermen en bevorderen van de Friese Taal. ‘Ik spreek Fries tegen mijn zoontje om de taal ook door te geven aan de volgende generatie, maar dat is niet genoeg. Ontsluiting van de regio is cruciaal voor de leefbaarheid van Friesland in de toekomst en daarmee juist ook voor het behoud van de lokale identiteit. Europa moet daar meer in investeren’ aldus Fardau. Ook wil zij zich hard maken voor goed werk, betere contracten en een fatsoenlijk salaris. ‘De EU heeft ons bijna 75 jaar vrede gebracht en veel handel. Nu wordt het tijd om de EU socialer te maken zodat ook de gewone burger er wat van merkt.’ Fardau Procee is kandidaat voor het Europees Parlement namens de PvdA. Zij staat op nummer 11. De Europese verkiezingen zijn op 23 mei 2019.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact