FC Birdaard tegen VV Ternaard eindigt zonder winnaar · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

FC Birdaard tegen VV Ternaard eindigt zonder winnaar

dinsdag 10 maart 2020

VV Ternaard reisde afgelopen zaterdag af richting Birdaard waar het mocht aantreden tegen de plaatselijke FC. Een duel dat zich afspeelt tussen clubs die in de middenmoot bivakkeren en toch nog wel de nodige punten dienen te verzamelen.

Ternaard ging sterk gehavend richting Birdaard, want miste twee spelers met een schorsing en een speler die een weekend in Barcelona vakantie vierde. Daartegenover stond de terugkeer van Gosse Reinder Kingma, die na een langslepende blessure weer deel uitmaakte van de elf van trainer Sjoerd van Klaarbergen. Teake Jan Keegstra en JO19 speler Germer van der Weg stonden ook aan de aftrap.

De wind stond pal over het veld en had toch wel enige invloed op het spelbeeld. Over het algemeen was het spelbeeld pover te noemen en probeerden beide ploegen wel te voetballen, maar lang alles lukte niet. Zo werd het soms een rommelig duel, maar was tot aan het slot wel spannend te noemen. Birdaard mocht in de 9e minuut al een vrije trap nemen op de rand van de zestien na een overtreding van Wietse Sipma. Volgens de geleerden stonden er wat weinig mensen in de muur van Ternaard en deed keeper Wesley Plooy een stapje terug, waardoor de vrije hoek ook echt een vrije hoek werd. Spits Hidde Kingma wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal droog in de verre hoek, 1-0.
Een behoorlijke tegenvaller voor Ternaard, maar men herpakte zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook al snel, want in de 16e minuut was het alweer gelijk. Johannes Dijkstra kon aan de rechterkant doorgaan op de keeper, maar miste in eerste instantie de bal, de rebound was echter wel een prooi voor Johannes die de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot, 1-1. Alles wat rond het veld stond ging er eens goed voor staan, want twee doelpunten binnen het eerste kwartier kon wel eens betekenen dat er meer zouden volgen. Dit was echter niet het geval en veel kansen leverde dit ook niet op. Birdaard probeerde het nog wel met afstandsschoten, maar deze misten veelal richting.
Na de rust had Ternaard de wind mee en leek het Birdaard vast te zetten op eigen helft. Echte kansen leverde dit echter niet op en na een kwartier voetballen kwam Birdaard meer en meer op de helft van Ternaard. Uit een schot vanaf links wist men zelfs de lat te raken, doordat de bal bleef hangen in de wind. Beide ploegen gingen nog wel op zoek naar de winst en Birdaard stuitte nog een aantal keren op keeper Wesley Plooy, die Ternaard goed in de wedstrijd hield. Aan de zijde van Ternaard waren er nog mogelijkheden voor David de Vries en Danny Post, maar gescoord werd er niet meer. Wat nog wel even gezegd moet worden is dat JO19 speler Germer van der Weg het op laatste man geweldig deed.
Het is mooi om te zien dat een aantal jonge spelers een ontwikkeling doormaken, welke hen uiteindelijk een plaats in de selectie zal opleveren. Al met al een terecht gelijkspel waar beide ploegen content mee kunnen zijn. Volgende week wacht voor Ternaard de thuiswedstrijd tegen WTOC. Weer een tegenstander die de punten broodnodig heeft en graag mee wil nemen naar Oudwoude. Ternaard is dus gewaarschuwd. We zien jullie graag a.s. zaterdag op sportpark De Buorfinne, aanvang 14.30 uur.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact