Feanwâlden krijgt snel duidelijkheid over MFC · Foto('s): Arodi Buitenwerf
  Arodi Buitenwerf

Feanwâlden krijgt snel duidelijkheid over MFC

woensdag 27 maart 2024

DAMWÂLD – De bewoners van Feanwâlden worden op korte termijn door het college bijgepraat over de plannen voor een MFC.

Wethouder Gerben Wiersma zei dit naar aanleiding van de motie die Sociaal Links woensdagavond indiende uit onvrede over de gebrekkige communicatie over het MFC, waarover al sinds 2019 wordt gepraat. ,,Het is tijd dat de inwoners van Feanwâlden duidelijkheid krijgen, bij voorkeur binnen drie maanden,” zei raadslid H. Zwart van de partij. De motie werd mede-ondertekend door BvNL, CU, GBD en SGP.

De handtekeningen van de FNP en het CDA ontbraken. Zij vinden weliswaar ook dat de communicatie moet worden verbeterd, maar zijn het niet eens met de tekst van de motie, die uitgaat van de door B en W voorgestelde alles-onder- één-dak-constructie.

Volgens Klaas Houtstra van het CDA gaat die optie in tegen de wensen van een meerderheid van de bewoners, die daarover een enquête hebben ingevuld. Houtstra is bang dat een MFC waarin sport, cultuur, kerk en onderwijs worden ondergebracht heel moeilijk te exploiteren is. Hij wees in dit verband op het MFC in Burdaard, dat om die reden op een heel duur fiasco is uitgedraaid.

Wethouder Wiersma noemde de motie terecht. ,,It is te lang stil west. Der hie al earder in briefke hinne moatten,” beaamde hij schuldbewust. Hij verzekerde dat de informatiestroom zeker geen drie maanden meer op zich laat wachten. Er is onder meer een nieuwsbrief in de maak.

Voor het MFC is Feanwâlden is eerder al 18 miljoen euro uitgetrokken. Het is daarmee een van de grootste investeringen in de geschiedenis van Dantumadiel.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio