Feanwâlden voelt zich in zijn hemd gezet

Dinsdag 17-09-2019
FEANWâLDEN - Het hele dorp Feanwâlden hangt sinds gisteravond vol met waslijnen waar hemden aan hangen. Het dorp voelt zich in zijn hemd gezet nu de financiering van het nieuwe dorpshuis door de tekorten van de gemeente Dantumadiel niet rond komt en daardoor de bouw nog niet kan starten.

Dinsdagochtend was er een ontbijtbijeenkomst met het College in de Schierstins. Op Omrop Fryslân gaf Roel Dijkstra actievoerder en toekomstig voorzitter van het dorpshuis aan dat hij na het afscheid met burgemeester Agricola heeft gesproken. Volgens de burgemeester siert het het dorp dat ze actie voeren en het dorp er zo achterstaat, maar we kunnen niet meer uitgeven dan we hebben. Dijkstra gaf daar op bij hem aan dat als mijn vrouw op een moment geen geld heeft, zij ook geen toestemming krijgt om een huishoudelijke hulp in te huren. Dit als knipoog naar het inhuren van extra personeel door de gemeente vorig jaar.

Wethouder Wiersma gaf aan de Omrop aan dat het dorp een forse domper heeft gekregen en kan zich voorstellen dat het dorp zich in zijn hemd voelt gezet. Wij zijn bezig met een herstelplan om de financiering weer op orde te krijgen en dan pas kunnen we beoordelen wat wel of niet door kan gaan. Daarin moet onze raad een beslissing in nemen.

terug naar overzicht
Buren hongen maandagavond gezamenlijk de hemden aan de lijn
© Foto's: Jan Bergsma, Mirjam Groen, Oege Hiddema

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie