Fedde Ebbing uit Kollumersweach kroont zich tot Nationaal Voorleeskampioen · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Fedde Ebbing uit Kollumersweach kroont zich tot Nationaal Voorleeskampioen

woensdag 22 mei 2024

UTRECHT – Woensdagmiddag 22 mei vond de 31e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens deze spannende middag toonden twaalf provinciale voorleeskampioenen hun voorleestalent in een poging om de felbegeerde titel van De Nationale Voorleeskampioen te bemachtigen. Na een reeks indrukwekkende voordrachten werd Fedde Ebbing van CBS de Stapstien uit Kollumersweach uitgeroepen tot winnaar. Hij las voor uit het boek ‘De Grote Vriendelijke Reus’ van Roald Dahl, het boek kwam uit in 1982 en is één van Dahls bekendste kinderboeken geworden. Fedde mag zich een jaar lang De Voorleeskampioen noemen.

De presentatie van het evenement was in handen van comedian en presentator Edson da Graça, die bekend is van het Zapp-programma Willem Wever. De jury bestond uit drie prominente personen: Annabelle Zandbergen, presentator van het NOS Jeugdjournaal, Simon van der Geest, een schrijver van boeken, gedichten en toneelstukken, en Rian Visser, kinderboekenschrijver én Kinderboekenambassadeur, die tevens als juryvoorzitter fungeerde. Na zorgvuldig beraad besloot de jury dat Fedde de titel het meest verdiende.

Naast de eer van De Nationale Voorleeskampioen 2024, krijgt Fedde Ebbing ook de bijzondere rol van kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. In deze functie zal Fedde een jaar lang een belangrijke bijdrage leveren aan het museum, met verantwoordelijkheden zoals het starten van tentoonstellingen en evenementen. Tevens zal hij erop toezien dat het museum leuke en leerzame activiteiten organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar. De Nationale Voorleeswedstrijd 2024 was wederom een groot succes, Fedde Ebbing zal ongetwijfeld een inspirerende ambassadeur voor het leesplezier zijn in het komende jaar.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?