Feestelijke afsluiting van een bijzonder koor in Brugchelencamp

Donderdag 07-02-2019
DE WESTEREEN - Donderdag 7 februari vond er feestelijke afsluiting plaats van een heel bijzonder koor. Het “Jong en Oud koor” bewoners van zorgcentrum Brugchelencamp kinderen van groep 7 van basisschool ‘it Pompeblêd in de Westereen vormen al enige weken een koor.

Zeven weken lang kwamen de kinderen van basisschool ít  Pompeblêd’ van school naar Brugchelencamp rennen. ‘se bin sa enthousiast’ aldus juf Hinke. Vandaag was het tijd om voor publiek te zingen en een heus optreden te geven. De kinderen en de ouderen mochten familie en vrienden uitnodigen en deze gaven dan ook groots gehoor. Wat was het een daverend succes!

Er werden vooral liederen van ‘toen’ gezongen, ‘ít feintsje fan Menaam’ droomland en als ik 2 maal met mijn fietsbel bel stonden op het repertoire, maar ook het lied ‘fietsie, foetsie is mijn fietsie’ Welke vooral favoriet was bij de kinderen. Tijdens de repetities werd er niet alleen gezongen, er werd ook gedanst, gelachen en verhalen gedeeld, zoals het koor zo mooi zong:

‘Het zijn de kleine dingen die het doen!’

Die kinderstem die kleur geeft aan een saaie grijze dag
Dat onverwacht gesprek toen je ‘t allemaal niet meer zag
‘t Was even net als vroeger en je kreeg weer een ballon
Het geeft je leven kleur, er is ineens een beetje zon.

Het koor stond deze 7 weken onder leiding van Jinke Bruining en de muzikale omlijsting werd verzorgd door Jelle Dotinga op piano.

terug naar overzicht
Feestelijke afsluiting van een bijzonder koor in BrugchelencampFeestelijke afsluiting van een bijzonder koor in BrugchelencampMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie