Feestelijke Koningsmarkt bij De Kruidhof hortus van Fryslân · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Feestelijke Koningsmarkt bij De Kruidhof hortus van Fryslân

woensdag 10 april 2019

Op Koningsdag, zaterdag 27 april 2019, organiseert De Kruidhof weer een feestelijke Koningsdagmarkt. De markt is in de Verkooptuin en is net als de tuinen en het IJstijdenmuseum tegen een gereduceerd tarief te bezoeken.

Naast de eigen uitgebreide plantencollectie kruiden, groente, fruitbomen en vaste planten vindt u dit jaar op de markt een collectie perkplanten en hanging baskets, lifestyle en buiten- kookartikelen, honing en bijenproducten, informatie van de imker en stenen en fossielen van het IJstijdenmuseum. Ook voor tuinadvies kunt u op de markt terecht. Daarnaast is er een proeverij van huisgemaakte likeuren en kruidenhapjes van kruiden uit eigen tuinen.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen een insectenhotel of een vogelhuisje maken en of zich uitleven op het springkussen, een ritje op een pony maken, een kunstwerk van Kienhout maken met een echte kunstenaar of zich laten schminken. Natuurlijk is de speeltuin ook de hele dag geopend. In het tuincafé en op het zonnige terras kunt u terecht voor heerlijke huisgemaakte lekkernijen, broodjes en verse soep.

Entree volwassenen € 4,00, en voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar € 2,00. Toegang tot en met 4 jaar of bezoek met Museumkaart of abonnement is gratis. De Kruidhof is geopend van 10.00 – 17.00 uur. In het dorp Buitenpost zijn op deze dag allemaal feestelijke activiteiten waaronder een vrijmarkt in de ochtend. Meer informatie over deze activiteiten vindt u op Facebook.

Vandaag op de radio

© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact