Feestelijke prijsuitreiking en kampioenen huldiging rayon De Driesprong 2019 · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Feestelijke prijsuitreiking en kampioenen huldiging rayon De Driesprong 2019

zondag 20 oktober 2019

Op vrijdag 18  oktober jongstleden huldigde Rayon De Driesprong haar kampioenen in het lokaal van PV De Zwaluw in De Westereen. Ook werden de gewonnen prijzen van seizoen 2019 uitgereikt.

Rayon De Driesprong is het samenspel van de duivensportverenigingen Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide, Zwaluw Zwaagwesteinde en Reisduif Zwaagwesteinde.In 2019 waren er in totaal 62 kampioenschappen te verdelen. Deze kampioenschappen werden verdeeld over 23 verschillende leden, dat betekent minder kampioenschappen maar een grotere spreiding dan in 2018.

Rayon De Driesprong heeft naast de kampioenschappen elk jaar een veelheid aan prijzen te winnen. Elke week staan er tenminste 10 prijzen klaar maar daar komen ook nog de specials bij. Zo is er de Golden Classics competitie waarin alleen alzo’, 8500 euro omgaat. Dan wordt er eens per jaar gevlogen om de bovenste 5 van de in korflijst en elk jaar is er een sponsorvlucht voor een goed doel. Dit jaar was het goede doel, net als de voorgaande 8 jaren,

De Swaen Dagbesteding in Veenklooster. Er werd dit jaar 1190 euro bijeengebracht voor De Swaen waar van de Rabobank Noordoost Friesland € 108 schonk, een prachtig gebaar. De jeugd van de Swaen was zoals elk jaar weer met begeleiding op de prijsuitreiking aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Het geld zal dit jaar worden besteedaan een dichte aanhangwagen waarmee goederen bij elk weertype kunnen worden afgeleverd.

De sponsorvlucht die tot deze opbrengst leidde, werd gehouden vanaf-hoe toepasselijk- het Gelderse Duiven op 3 augustus. De winnaar van de vlucht was een duif van Klaas Dijkstra die werd gesponsord door Sije de Haan. Die won daar mee 85 euro. In totaal werden op deze vlucht 33 prijzen verdeeld ter waarde van 1110 euro. Alle winnaars kregen deze op de feestavond uitgereikt.

Onder de winnaars van de wekelijkse hoofdprijzen van het seizoen 2019werd een totaalbedrag van 2875 euro verdeeld, op de Specials nog eens 1565 euro en op de Golden Classics 8580 euro. Voor bijna alle meespelende rayonleden was er dus wel eenprijs.De aanwezigen leden op de feestavond konden dan ook vrijwel allemaal iets in ontvangst nemen. Dat stimuleerde de goede sfeer nog meer. Het werd dan ook een hele leuke avond met applaus voor alle kampioenen die hier de eer ontvingen voor hun grote inspanningen. Het natje en droogje waren ook aanwezig en er kon een goed gesprek gevoerd worden. Om de kosten te dekken werd er nog een verloting gehouden met ook weer een veelheid aan prijzen. Zowel de kampioenen, de prijswinnaars als de gezelligheidszoekers kwamen weer goed aan hun trekken.

Op de foto´s:

De afgevaardigden van De Swaen Dagbesteding nemen naast de cheque ook de felicitaties in ontvangst;

De generale kampioenen van 2019: Achter v.l.n.r.:  L.F. de Bruin (4e) , A.Wijbenga (2e), Klaas Dijkstra (6e),   L.Bakker (3e),  Joh.Elzinga (7e),  S.Hiemstra  (van Combinatie De Bruin-Hiemstra, 10e),  B. de Roos (8e).

Voor v.l.n.r.  Ruurd Smid  (beste jeugdlid), A.Bosma (5e), Joh.Postma (9e) , J.Rottiné (1e) en Theo de Bruin (van Combinatie De Bruin-Hiemstra, 10e). Op de foto ontbreken Marcel Postma van Joh&Marc Postma en Loekie de Bruin van Combinatie De Bruin-Hiemstra.

Feestelijke prijsuitreiking en kampioenen huldiging rayon De Driesprong 2019 · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact