FK-podiumplaatsen voor turnsters Wardy Kollum · Foto('s): 

FK-podiumplaatsen voor turnsters Wardy Kollum

maandag 17 juni 2013

Op zaterdag 15 juni werden in Sneek de Friese kampioenschappen voor niveau 9 en 10 gehouden. De turnsters die hierbij in actie kwamen hebben zich door middel van hun goede resultaten bij de twee eerder gehouden plaatsingswedstrijden  weten te kwalificeren voor dit kampioenschap. Namens de gymnastiekvereniging Wardy Kollum hadden twee turnsters zich geplaatst voor deze wedstrijd.

Ilse van der Veer won bij de voorrondes al een zilveren en gouden medaille in de categorie pupillen 2 niveau 9 en had een goede kans om op het FK een podiumplaats te halen. Afgelopen zaterdag turnde zij niet haar sterkste wedstrijd, maar won op technisch gebied veel punten ten opzichte van veel van haar tegenstanders. Met een goede totaalscore van 51,55 punten behaalde zij een prachtige zilveren medaille.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan Femke Sijpersma. Femke komt dit seizoen uit in de categorie pupillen 1 niveau 10 en deed bij de voorrondes ook al goede zaken door goud en zilver binnen te halen. Met een dosis spanning begon zij zaterdag aan haar wedstrijd en liet vooral op brug en vloer goede oefeningen zien. Haar totaalscore kwam uit op 53,35 punten waarmee zij met grote voorsprong het goud bemachtigde en daarmee de Friese titel te pakken had. Femke is hiermee de vierde achtereenvolgende turnster van Wardy die op dit niveau de Friese titel bemachtigt. 
Deze twee Friese medailles zijn een perfecte afsluiting van een mooi en succesvol turnseizoen.

Ook op gebied van acrogym was dit weekend een belangrijk toernooi. In de Ahoy in Rotterdam werden de Nederlandse kampioenschappen acrogym gehouden. Het talentvolle acroteam Yasmin de Jong en Sharon Fokkens deden hieraan mee bij in de categorie damespaar B-lijn. Dit team is het hele seizoen al onverslaanbaar en wisten zich daardoor als eerste te plaatsen voor dit grote toernooi. Helaas maakten zij in beide oefeningen een paar kostbare foutjes waardoor een podiumplaats nipt aan hen voorbij ging en eindigden daardoor op een vierde plaats. Ondanks deze tegenslag kijken zij terug op een succesvol eerste seizoen op dit hoge niveau.

Op 22 juni zal Wardy in de van der Bij-hal te Kollum als afsluiting nog een spetterende uitvoering houden waarbij al het aanwezige talent een mooie showavond zal neerzetten.

© Eigen Foto

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio