Forse nederlaag voor WTOC in Dokkum

Zondag 08-12-2019
DOKKUM - WTOC leed een 7-2 nederlaag tegen Dokkum. Het begon goed voor WTOC en het leek dat het geluk deze keer aan hun zijde was. Nadat Dokkum de paal had geraakt was het WTOC dat in de 9e minuut een 0-1 voorsprong nam. Nyckele Smeding ontdeed zich van de Dokkum verdediging en schoot raak. Een minuut later was de stand alweer in evenwicht Omer Dahir tekende voor de gelijkmaker 1-1
Dezelfde speler kon in de 16e minuut Dokkum op voorsprong brengen, 2-1. WTOC probeerde de bakens te verzetten. Een kopbal van Taede van der Ploeg belandde in de handen van de doelman.

Berend Jan Prins moest geblesseerd het veld verlaten. Een ongelukkige botsing tussen meerdere spelers waarbij Tedo de Bruin geblesseerd raakte en later ook vervangen moest worden.Dit had nogal wat omzettingen in de WTOC formatie tot gevolg.

In de 55e minuut leek het pleit beslecht toen Martijn Jongeling de 3-1 scoorde. WTOC putte hieruit moed en al in de 58e minuut scoorde Nyckele Smeding de aansluitingstreffer, 3-2. Jaap de Bruin schoot op de paal en kwam de op dat moment verdiende gelijkmaker niet tot stand. Vanaf de 73e minuut was het openhuis en liep Dokkum uit naar een 7-2 stand.

Alle vier doelpunten werden gescoord door Ate Sander van der Ploeg. Voor WTOC een pijnlijke nederlaag die zo snel mogelijk vergeten moet worden.

Komende Woensdagavond de bekerwedstrijd tegen RENADO die in de Westereen wordt gespeeld. Zaterdag de Uitwedstrijd tegen Birdaard.

terug naar overzicht
Forse nederlaag voor WTOC in DokkumDoelpunt van Nyckele Smeding van WTOC, 0-1Kijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Jantsje Wiersma

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie