Fractie PvdA Noardeast-Fryslân verandert naam in GroenLinks/PvdA · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Fractie PvdA Noardeast-Fryslân verandert naam in GroenLinks/PvdA

maandag 12 februari 2024

KOLLUMERSWEACH – De PvdA fractie in Noardeast-Fryslân heeft besloten haar naam te veranderen naar GroenLinks/PvdA, als gevolg van de groeiende samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA in de regio, samen met landelijke ontwikkelingen binnen beide partijen. De toenemende samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA in Noardeast-Fryslân heeft de afgelopen jaren een sterke impuls gekregen, gebaseerd op hun gedeelde visie op een rechtvaardige, duurzame en sociale samenleving. Deze naamswijziging bevestigt deze samenwerking en maakt de fractie aantrekkelijker voor kiezers die zich met beide partijen identificeren.

De landelijke PvdA voert gesprekken met GroenLinks over een mogelijke fusie, waar deze naamswijziging bij aansluit. De recente toetreding van Tineke Admiraal, lid van zowel GroenLinks als de PvdA, versterkt de regionale samenwerking tussen beide partijen. De naamswijziging heeft geen invloed op het lidmaatschap van de PvdA; leden blijven onveranderd lid van de PvdA, ongeacht de fractienaam.

De GroenLinks/PvdA fractie zet zich in voor een rechtvaardige, duurzame en sociale samenleving in Noardeast-Fryslân. De fractie gelooft dat de naamswijziging een positieve stap is in de verdere ontwikkeling van de samenwerking tussen beide partijen. GroenLinks en PvdA leden, evenals jongeren met politieke interesse, worden uitgenodigd om deel te nemen aan het denken over de toekomst van GroenLinks/PvdA Noardeast-Fryslân op regionaal, provinciaal en landelijk niveau.

 

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio