Fractie Tien en verjaardagskaartjes voor de Koning · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Fractie Tien en verjaardagskaartjes voor de Koning

zaterdag 22 april 2023

DE WESTEREEN – De Weekend Nieuwsshow van 22 april werd verzorgd door de presentatoren Jaap van der Laan en Taeke Kooistra en de techniek was in handen van Klaas Kempenaar. Er kwamen in deze uitzending een tal van verschillende onderwerpen voorbij. We zijn begonnen met een herinrichting van een aantal straten en zijn geëindigd met felicitatiekaarten voor Koning Willem Alexander.

Wethouder Aant Jelle Soepboer van de gemeente NEF praatte ons bij over de herinrichting van de Mûnedyk en Wâlddyk in Dokkum. Deze straten liggen in de Hoedemakerspolder. Dit is een laag gebied en hier hebben ze regelmatig te maken met wateroverlast. Er zal o.a. een wadi worden aangelegd (een soort ondiepe kuil waar het regenwater tijdelijk in wordt opgevangen). Om deze wadi aan te leggen is ruimte nodig en daarom zullen enkele straten worden versmald. Ook zal het riool worden aangepakt.

Met Wini Weidenaar werd er gesproken over het Themaberaad op 23 mei over de Toekomst van de Democratie. Volgens Weidenaar is er behoefte aan nieuwe vormen die een toevoeging hebben over de huidige democratie en hoe men de mensen er meer bij kunnen betrekken, laten meedoen en meedenken. Zo ook jongeren op de manier die bij hen past. Met Tineke Admiraal hadden wij het over haar politieke situatie. Waarom zij met ingang van vrijdag 14 april de politieke partij S!N heeft verlaten en waarom ze verder gaat als eenmansfractie (Fractie Tien) in de gemeente Noardeast-Fryslân. Een eenmansfractie kan volgens Admiraal nuttiger zijn maar ze is wel op een rijdende trein gesprongen.

Joanneke Romkema vertelde ons over de Lente-Vituswandeling op zondagmiddag 23 april om 15.30 uur. De start is in de sfeervolle Sint Vituskerk bovenop de terp van Wetsens. In de meivakantie worden er weer activiteiten voor jongeren in Dantumadiel & Noardeast Fryslân georganiseerd. Tom van der Meer van Sport Fryslân gaf ons hierover meer informatie. Op 1 mei kunnen de jongeren mee doen aan het Panna Knock Out toernooi in Het Fugellân in Dokkum en zich kwalificeren voor het NK. Meedoen is gratis. En op 2 en 3 mei kan de jeugd in De Westereen en Ferwert terecht op de Skeelerbaan met activiteiten gericht op kunst & cultuur en daarnaast ook bewegen. De activiteiten zijn gratis en de jongeren kunnen zo komen aanwaaien.

Thea Eisma was bij ons te gast om te vertellen over de officiële opening van “Te moai om fuort” van de Tweede hands kledingwinkel voor elke beurs in het winkelcentrum van De Westereen en hoe dit allemaal tot stand is gekomen. Folkert van der Ploeg informeerde ons waarom er gekozen is na twee succesvolle edities van de zeepkistenrace in Ferwert voor een Nitro Frysk Kampioenskip Bike ‘m d’r yn 2023 op 6 mei.

Wethouder Lea van der Tuin van Achtkarspelen kwam langs om over de ondertekening Woondeal te praten door minister Hugo de Jonge i.v.m. de dringende behoefte aan woningen in Friesland. Met Jan Beets werd er gesproken over de viering van Koningsdag in Kollum waarbij burgemeester Kramer met de wethouders en raadsleden voor het eerst aanwezig zijn bij de aubade en met juf Lisanne v.d. Bijl van de Koningin Julianaschool uit Kollum waarvan groep 1 en 2 met eigen gemaakte verjaardagskaartjes voor de Koning naar het postkantoor geweest zijn en deze daarna hebben verstuurd naar Paleis Noordeinde. De kinderen hopen dat de koning een briefje terug schrijft.

 

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Fractie Tien en verjaardagskaartjes voor de Koning · Foto('s): RTV NOF
Fractie Tien en verjaardagskaartjes voor de Koning · Foto('s): RTV NOF
Fractie Tien en verjaardagskaartjes voor de Koning · Foto('s): RTV NOF
Fractie Tien en verjaardagskaartjes voor de Koning · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio