Friese Boys in de tweede helft langs VV Suameer · Foto('s): Sake Beerstra

Friese Boys in de tweede helft langs VV Suameer

zaterdag 20 april 2019

Friese Boys blijft op titelkoers. De uitwedstrijd tegen Suameer werd met 1-3 gewonnen. Daar leek het na de zwakke eerste helft niet op. Invaller Pier Kempenaar bracht Friese Boys na de thee met een wereldgoal op het juiste spoor.

In de eerste helft waren de kansen schaars. Friese Boys kreeg een mogelijkheid maar linksback Rienk Postma stuitte op doelman Allert Koster. De beste mogelijkheid was echter voor de thuisclub. Een voorzet van Rikus Venema werd ingekopt door Liekele Paulusma, maar via de bovenkant van de lat ging het leer over. Ook Jaap Pietersma kreeg een kopkans, maar zijn poging eindigde precies in de handen van Friese Boys-doelman Jelmer Bloem. Op slag van rust mocht Friese Boys een vrije trap nemen, maar Eelke Venema kwam niet voorbij de Suameer-muur.

Trainer Jaap Visser bracht na de thee met Jan Top en Pier Kempenaar twee verse krachten in het veld. Een vrije trap van Top werd door Dirk-Jan Heidstra overgekopt. Plotseling was het raak. Een uittrap van Jelmer Bloem belandde bij Pier Kempenaar die vanuit een moeilijke hoek ineens fantastisch in knalde, 0-1. Niet viel later was het al weer raak; Een voorzet van Erik Hilboezen werd uitstekend ingekopt door Dirk-Jan Heidstra, 0-2. Vrijwel direct viel de aansluitingstreffer. Net buiten het strafschopgebied kreeg de thuisclub een vrije trap, en verdediger Auke Hansma schoot raak, 1-2. Friese Boys breidde de voorsprong daarna weer uit toen Jan Top Pier Kempenaar in stelling bracht. Deze passeerde doelman Koster, 1-3. Friese Boys leek op 1-4 te komen maar de treffer van Kempenaar werd wegens buitenspel afgekeurd. De laatste kans was voor invaller René de Jong. Uit een voorzet van Lammert Dijkstra schoot de invaller echter naast. Het bleef daardoor 1-3.