Friese Boys wint ruim van Ternaard · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Friese Boys wint ruim van Ternaard

zondag 06 november 2022

TERNAARD – Op het programma van Friese Boys stond de uitwedstrijd tegen Ternaard. De wedstrijd van vorig seizoen lag nog vers op het netvlies. Vorig jaar vele kansen onbenut en onterecht met 2-1 verloren. Vorige week gaf Ternaard goed tegenstand aan titelkandidaat de Lions. Friese Boys was dus gewaarschuwd. Friese Boys begon fel aan de wedstrijd en had vanaf het begin een overwicht.

Friese Boys had het meeste balbezit maar Ternaard kreeg vanaf het begin ook kansen maar gelukkig stond de Friese Boys verdediging goed opgesteld. Na een kwartier spelen kwam de bal via de linker kant bij Dirk Jan Heidstra die bal nog net voor de achterlijn voor het doel slingerde, de bal leek een prooi voor keper Nanning Bulthuis op het moment dat hij de bal wou vangen kwam Pier Kempenaar aanstormen die de bal keihard in de kruising kopte. Dit was een mooie opsteker. Friese Boys zette door en in de 19e minuut werd Pier Kempenaar op de rand van het zestien meter gebied onderuit gehaald. Specialist Luutzen Postma belaste zich hiermee.

De inzet van Luutzen werd keihard tegen de paal geschoten. Pieter van der Zwaag was attent en schoot de rebound binnen 0-2. Friese Boys leek een gemakkelijk middag te krijgen maar maakte het zich zelf moeilijk om achteruit te voetballen. Ternaard nam het spel over en kreeg ook diverse mogelijkheden gelukkig ging Ternaard hier slecht mee om of Keeper Jelmer Boorsma bracht diverse keren redding en Aldert Hietkamp bracht redding op de lijn. I.p.v. van 1-2 werd het 0-3. Via een vlijmscherpe counter kwam de bal bij Dirk Jan Heidstra dei de bal voor gaf en Pier Kempenaar deze bekwaam afrondde 0-3. Toch kreeg Ternaard hun doelpunt toen Andries Vlasman net voor rust de 1-3 noteerde. Vanaf de aftrap ging Friese Boys nog 1 keer naar voren. Uit deze aanval kreeg Friese Boys een corner die prima door Nick de Graaf werd voorgebracht en het was Dirk Jan Heidstra die prima scoorde en de ruststand op 1-4 bracht.

Tweede helft was de Pieter van der Zwaag show. Friese Boys kwam uitstekend uit de kleedkamer en pakte de draad weer op. In de 52e minuut was het Nick de Graaf die met een fantastisch afstandsschot de 1-5 scoorde. De wedstrijd zat nu op slot. Ternaard geloofde het wel en Friese Boys kreeg veel mogelijkheden waar slordig mee werd omgegaan. Helaas hadden bepaalde spelers te weinig oog voor medespelers die beter voor het doel stonden. Ternaard scoorde ook nog maar dit doelpunt werd afgekeurd door de prima leidende scheidsrechter P. de Velde Harsenhorst. Pieter van der Zwaag kreeg het op zijn heupen en met behulp van zijn teamgenoten scoorde Pieter binnen 5 minuten spelen een loepzuivere hattrick en bracht de stand op 1-8. De hard werkende Dirk Greydanus scoorde ook nog maar ook dit doelpunt werd zonder de VAR afgekeurd.

Ondanks de 4 doelpunten van Pieter wil ik het team + staf uitroepen tot de man van de wedstrijd. Friese Boys staat er prima voor, de jongens werken hard, scoren veel, vechten als leeuwen het is voor de supporters een genot om naar te kijken. Door de nederlaag van Drogeham is Friese Boys zelfs gestegen naar de 3e plaats en leven we met z’n allen even op een roze wolk. Volgende week is er weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen, het kan dan ineens weer heel anders zijn. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, Friese Boys speelt dat in Birdaard tegen de plaatselijke FC waar voormalig Friese Boys trainer Martin Brandsma de scepter zwaait. Birdaard heeft op dit moment 10 punten en Friese Boys 13 punten. Dit belooft weer een aantrekkelijke wedstrijd te worden. Hopen dat de lijnen nu wel duidelijk te zien zijn in Birdaard.

Na afloop was het uiteraard nog gezellig in de kantine en werd clubicoon Reinder Bosma i.v.m. zijn 70-jarig lidmaatschap in de bloemetjes gezet door voorzitter Django Damsma. Eppie Klaver had namens de vrijdagochtend ploeg ook nog een woordje en aandenken voor Reinder.

Auteur: Redactie RTV NOF Sake Beerstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00