Friese dorpen melden zich weer aan in de strijd om ‘it Tûkste Doarp fan Fryslân’ · Foto('s): Slimste dorp
  Slimste dorp

Friese dorpen melden zich weer aan in de strijd om ‘it Tûkste Doarp fan Fryslân’

donderdag 23 januari 2020

It Tûkste Doarp fan Fryslân is deze week begonnen aan de werving voor zijn derde editie. De Westereen, Ternaard, Birdaard en Hilaard waren de eerste vier dorpen die zijn aangemeld voor de grootste competitie in onze provincie, waarbij er gestreden wordt om de roemruchte titel om twee jaar lang het Slimste Dorp van Friesland te zijn.

Met de eerste inschrijvingen voor It Tûkste Doarp is titelverdediger Ureterp weer uitgedaagd en zullen de dorpen er alles aan doen om Ureterp dit jaar van de winst af te houden. Voorgaande edities deden er gemiddeld zo’n ruim 40 dorpen mee aan deze competitie, die iedere editie weer voor een hoop plezier en verbinding zorgt in de gehele provincie.

It Tûkste Doarp, ook wel bekend als Het Slimste Dorp van Friesland, is een quizcompetitie waaraan alle dorpen in Friesland kunnen meedoen. In eigen dorp wordt de voorronde gehouden, waarbij het ‘Tûkste Team’ van het dorp zich kwalificeert voor de regiofinale. Als ook in de regiofinale gewonnen wordt, maakt het dorp kans om in de provinciale finale de titel van ‘It Tûkste Doarp fan Fryslân’ te winnen!

Dit is de feitelijke kern, maar het Slimste Dorp draait eigenlijk veel meer om verbinding. Verbinding met elkaar, in de dorpen, met de dorpen en tussen de dorpen. In de voorgaande edities is teruggekomen dat veel dorpen zo blij worden van het Slimste Dorp vanwege de verbinding die het tot stand brengt in het dorp. Dit is een activiteit waar alle leeftijden plezier aan beleven en wat al deze doelgroepen dus ook bij elkaar brengt.

Als dorp kun je je aanmelden via www.hetslimstedorpvan.nl en alles is te volgen via www.facebook.com/slimstedorp.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?