Fryslân investeert in Wifi · Foto('s): 

Fryslân investeert in Wifi

dinsdag 05 november 2013

De provincie Fryslân wil 600.000 euro investeren voor meer gratis wifi in Fryslân. Dit doet de provincie met een subsidieregeling. De gratis wifi is bedoeld voor de openbare ruimte op toeristische locaties in Fryslân. Op deze manier wil de provincie de toeristen van nog meer gemak voorzien.

Wifi-subsidie
Afgelopen zomer kregen de kernen van Langweer, Heeg, Appelscha, Woudsend en Sneek al gratis wifi via een pilot. In Harlingen gebeurt dit ook voor het eind van 2013. De provincie wil meer plaatsen in Fryslân van wifi voorzien. Daarom komt de provincie vanaf januari 2014 met een subsidieregeling. Via deze regeling kunnen toeristische locaties subsidie aanvragen voor de realisatie van een wifi-netwerk. Wanneer toeristen inloggen op het wifi-netwerk, komen ze uit op de website www.beleeffriesland.nl. Daar vinden ze informatie over de plaats waar ze op dat moment zijn.

Criteria
De provincie selecteerde op basis van het Streekplan en het Friese Merenproject 44 toeristische locaties. Deze locaties komen in aanmerking voor een subsidie. Een overzicht van de locaties staat op www.fryslan.nl. Het gaat om bepaalde stedelijke en regionale centra, regionale kernen en de Waddeneilanden. Dit zijn plaatsen met een belangrijke toeristische functie. De selectie is evenwichtig verspreid over Fryslân.

Aanvragen
Organisaties kunnen subsidie aanvragen namens een toeristische locatie. Het gaat om collectieve organisaties zoals een winkeliersvereniging, een ondernemersvereniging, een plaatselijk belang of een VVV.

Planning
Provinciale Staten besluiten in december over de subsidieregeling. Begin 2014 start de provincie met de regeling. Organisaties kunnen dan doorlopend subsidieaanvragen indienen tot 31 oktober 2014. De provincie maakt de openstelling van tevoren bekend via een provinciale advertentie en de website. Informatie over de voorwaarden en criteria staan in aanloop naar de start in 2014 ook op www.fryslan.nl.

Gedeputeerde Sietske Poepjes ziet een waardevolle investering. “Wifi is niet meer weg te denken uit de samenleving. Internet is voor toeristen steeds meer een basisbehoefte. Met deze regeling voorzien wij daarin. Fryslân investeert in een Wifilân voor zijn gasten.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio