Gaslek in zorgcentrum Talma Hoeve hersteld · Foto('s): 

Gaslek in zorgcentrum Talma Hoeve hersteld

dinsdag 03 februari 2015

Tijdens onderhoudswerkzaamheden werd dinsdagochtend rond tien uur in zorgcentrum Talma Hoeve te Feanwâlden lekkage van een gasleiding onder de vloer van de keuken geconstateerd. De oorzaak is corrosie van de gasleiding als gevolg van een lekkende waterafvoer. Nadat de gasleiding werd afgesloten zijn direct preventieve veiligheidsmaatregelen genomen zoals: het inschakelen van het crisisteam, de bedrijfshulpverlening, en een rook- en open vuurverbod.

Een evacuatie van de bewoners, bezoekers en medewerkers was gelukkig niet nodig. De verwachting is dat in de loop van dinsdagmiddag de gasleiding wordt vervangen, zodat deze, na controle van het gehele leidingsysteem, weer in gebruik genomen kan worden. Controles van de gasleiding en zullen de komende periode regelmatig worden herhaald.

De bewoners, bezoekers en medewerkers zijn via een brief en persoonlijk geïnformeerd. Locatiemanager Anieta Terpstra reageert opgelucht: “Gelukkig hebben we de lekkage vroegtijdig ontdekt en hersteld, zonder overlast voor de bewoners. Alle bewoners hebben gewoon hun warme maaltijd gehad en niemand heeft in de kou gezeten.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio