Gedeputeerde Hans Konst bekijkt projecten op Schiermonnikoog · Foto('s): Gemeente Schiermonnikoog
  Gemeente Schiermonnikoog

Gedeputeerde Hans Konst bekijkt projecten op Schiermonnikoog

donderdag 09 april 2015

Gedeputeerde Hans Konst was donderdag op Schiermonnikoog om een aantal projecten te bekijken die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Fryslân. Per fiets werd een kleine tocht over het eiland gemaakt. Er werd gestart in het centrum van het dorp om de reconstructie van het dorpscentrum te bekijken.

De tocht werd vervolgd richting de nieuwe buslus aan het einde van de Badweg en de strandovergang die een grondige opknapbeurt heeft gekregen. Daarna werd er afgestapt bij Zwembad de Dúnatter, een van de projecten die in de komende maanden op het eiland worden uitgevoerd in het kader van de Streekagenda Waddeneilanden. Het zwembad wordt volledig vernieuwd en op de markt afgestemd. Daarbij is er veel aandacht voor verschillende duurzaamheidsmaatregelen.

Tot slot werd er gestopt aan de Langestreek. Daar heeft de gemeente een pand aangekocht voor de realisatie van een zestal ‘doorstroomwoningen’. Met deze woningen kan de gemeente een boost geven aan de leefbaarheid op het eiland. De doorstroomwoningen komen beschikbaar voor nieuwe inwoners die op korte termijn huisvesting nodig hebben, omdat ze werk hebben gevonden op het eiland. Zij kunnen op deze manier het wonen op het eiland een paar jaar uitproberen alvorens door te stromen naar een reguliere huurwoning of koopwoning.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio