Gedeputeerde Klaas Fokkinga geïnstalleerd · Foto('s):  Klaas Pot
   Klaas Pot

Gedeputeerde Klaas Fokkinga geïnstalleerd

woensdag 22 januari 2020

Woensdagochtend 22 januari is de 66-jarige Klaas Fokkinga (FNP) verkozen tot nieuw lid van Gedeputeerde Staten. De installatie vond plaats tijdens de Provinciale Statenvergadering.

Klaas Fokkinga neemt het stokje over van FNP-er Johannes Kramer, de nieuwe burgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân.

Klaas Fokkinga uit Nes is de nieuwe gedeputeerde van de FNP. Fokkinga is echter niet op onbekend terrein. Zo was hij in de vorige periode Statenlid (2015-2019) en was hij raadslid in de voormalige gemeente Dongeradeel (2010-2015) voor de FNP. Fokkinga neemt onder voorbehoud de portefeuilles van Kramer over. Onder meer over landbouw, leefbaarheid, wonen, plattelandsbeleid, erfgoed, breedbandinternet en Holwerd aan Zee. Als oud-Statenlid is Fokkinga zeker thuis in deze onderwerpen. De defenitieve verdeling van portefeuilles wordt later bekendgemaakt.

Naast zijn politieke interesse houdt Fokkinga zich ook bezig met het onderwijs. Zo was hij voorheen directeur van diverse basisscholen. Daarnaast heeft hij in 2011 het onderwijsadviesbureau Interprimair opgericht. Interprimair is gericht op het leren van vreemde talen in het buitenland, onderwijsprojecten en internationalisering in het onderwijs.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?