Geel Wit had meer verdiend tegen VC Trynwâlden · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Geel Wit had meer verdiend tegen VC Trynwâlden

maandag 27 januari 2020

Geel Wit heeft met 3-2 verloren van VC Trynwâlden in een wedstrijd waar voor Geel Wit meer had ingezeten.

De Amelanders speelden een sterke eerste helft en kwamen al in de eerste minuut op voorsprong. Bente Bonthuis onderschepte de bal en stelde Lars Molenaar in staat de 0-1 te scoren. Ook na de rust had Geel Wit de overhand. Toch kwam Trynwâlden op gelukkige wijze op gelijke hoogte. Kayan Kiewiet kreeg de bal tegen zich aan en volgens scheidsrechter Wenting was dat tegen de hand. De vrije schop die daarop volgde werd snoeihard binnen geschoten door Egbert Hulzinga.

Geel Wit gaf daarna het initiatief weg en kwam op achterstand toen Kayan Kiewiet een tegenstander binnen het strafschopgebied aantikte. De penalty werd benut door Ruurd Algra. Geel Wit ging drukken en bood daarmee Trynwâlden ruimte voor de counter. Een diepe bal werd door Hulzinga op fraaie wijze tot doelpunt gepromoveerd. Ondanks deze tegenslagen bleven de koppies bij Geel Wit omhoog. De inzet werd beloond met een strafschop wegens natrappen. Pieter Kiewiet schoot vanaf elf meter raak. In de slotminuten kreeg Danny Metz een open kans en had Lars Molenaar een strafschop verdiend, maar hij kreeg hem niet.

Trainer Febo Roosenburg, die zijn contract met een jaar heeft verlengd, was tevreden over de prestatie van zijn team en vond dat de nederlaag deels was te wijten aan de arbitrage.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?