Geel Wit in extra tijd onderuit · Foto('s):

Geel Wit in extra tijd onderuit

maandag 09 december 2019

Geel Wit heeft de uitwedstrijd tegen Surhuisterveen met 1-0 verloren. Het doelpunt viel in de extra tijd.
Over de gehele wedstrijd genomen was Geel Wit de ploeg die de overwinning verdiende, maar de Amelanders kwamen simpelweg niet tot scoren.

In de eerste helft gebeurde heel weinig. Er waren kansjes voor Bente Bonthuis en Jurjen Metz. Surhuisterveen probeerde het met lange ballen, maar die schoten op het kunstgras allemaal door. Toch had Surhuisterveen vlak voor het ruststingaal op voorsprong kunnen komen, maar Bart Cazemier maaide over de bal.

Na de hervatting domineerde Geel Wit. Bente Bonthuis schoot naast, een inzet van Siard Bonthuis werd door de keeper buiten de palen gewerkt en hetzelfde overkwam een schot van Lars Molenaar. Christian Smid schoot in het zijnet. Het dichtst bij een doelpunt was Jordi Metz, hij schoot op de paal.

Surhuisterveen kwam niet verder dan een kans die boven op de lat eindigde. Toch ging de thuisploeg met de overwinning aan de haal. Het was al in blessuretijd toen Reinier Smit een bal terug het veld in stompte. Het leer kwam voor de voeten van Bart Cazemier en hij scoorde de 1-0. Grensrechter Jacco Vroegop vlagde voor buitenspel maar scheidsrechter Willem Stel wilde daar niets van weten. Geel Wit protesteerde hevig en dat kwam Kayan Kiewiet op zijn tweede gele kaart te staan.

Opstelling: Reinier Smit; Kayan Kiewiet, Johan Kolk, Pieter Kiewiet (Martijn Zijlstra, 80), Jurjen Metz; Jan Ytsma, Jordi Metz, Christian Smid; Bente Bonthuis, Siard Bonthuis (Julian de Jong, 70), Lars Molenaar.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00