Geel Wit laat aansluiting met top liggen · Foto('s): 

Geel Wit laat aansluiting met top liggen

zondag 03 februari 2019

Geel Wit heeft de kans op aansluiting met de top laten liggen door met 1-2 te verliezen van hekkensluiter MKV ’29. Het werd 1-2 en de zege van de Leeuwarders was niet onverdiend.

Geel Wit verzuimde namelijk de kansen te verzilveren. Dat begon al in de derde minuut. Na een pass van Jurjen Metz kwam Bente Bonthuis alleen voor de keeper. De doelman haalde de aanvaller neer, wat een strafschop betekende. Bente Bonthuis belastte zichzelf met de penalty, maar schoot die slecht in en de keeper stopte de elfmeter. Vanaf dat moment voetbalde Geel Wit meer tegen zichzelf dan tegen MKV. De thuisclub drong nog wel aan, maar kwam nauwelijks tot kansen. Een schot van Bente Bonthuis werd door doelman D. Zunnenberg tot corner verwerkt.

Na een half uur spelen kwam MKV op voorsprong door René Kalsbeek. Hij passeerde Pieter Oene Smit. Op de doelwachter, die afgelopen seizoen afscheid nam, werd voor een keer een beroep gedaan als stand-in voor de geblesseerde Ben Douwsma. Daarna waren er nog kansjes voor Geel Wit. Jurjen Metz schootin het zijnet en de keeper plukte even later een inzet van hem uit de hoek. Vlak voor rust moest Pieter Oene Smit reddend optreden op een kopbal van Antonio Soldo.

Meteen na de rust kreeg Geel Wit weer een penalty. Nu werd Jan Ytsma onderuit gehaald. Pieter Kiewiet schoot vervolgens koeltjes raak. Geel Wit bleef aandringen, maar moest ook de verdediging goed in de gaten houden. De Amelanders kropen door het oog van de naald toen een overtreding van Kayan Kiewiet onbestraft bleef.

In de 67-ste minuut was het weer raak voor de gasten. Antonio Soldo passeerde met een lepe boogbal keeper Pieter Oene Smit: 1-2. De beste kans daarna was nog voor Jan Ytsma. Via de vingertoppen van de keeper ging de bal op de paal.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk (Djerry Spoelstra, 71’), Kevin Kiewiet, PieterKiewiet, Theodoor Molenaar (SiardBonthuis, 71’); Christian Molenaar, Jan Ytsma, Kayan Kiewiet; Bente Bonthuis, Danny Metz, Jurjen Metz.

©verslag: Koos Molenaar

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?