Geel Wit maakt het zichzelf moeilijk tegen Thor · Foto('s): Koos Molenaar
  Koos Molenaar

Geel Wit maakt het zichzelf moeilijk tegen Thor

zondag 10 november 2019

Geel Wit heeft een verdiende, maar moeizame overwinning geboekt op Thor. Het werd uiteindelijk 3-0, maar Geel Wit had het al veel eerder moeten beslissen.

In de eerste helft gebeurde er weinig op het kunstgras, waarnaar was uitgeweken nadat het hoofdveld te nat bleek. Na vijf minuten zag Bente Bonthuis zijn schot gekeerd door de doelman van de mannen uit Lippenhuizen. Halverwege de eerst helft leek Geel Wit op voorsprong te komen. Nadat de inzet van Sander Graafsma werd gekeerd kreeg hij een tweede kans. Hij paste op Siard Bonthuis, maar die scoorde in buitenspelpositie.

Vlak voor de rust nog twee kansen voor de thuisclub. Eerst onderschepte Bente Bonthuis een terugspeelbal, maar dook vervolgens in de ogen van scheidsrechter Van Duinen te gretig naar het kunstgras. Even later loste Johan Kolk een afstandskogel die tot corner werd verwerkt. De tweede helft tonde een gretiger Geel Wit. De inzet werd na acht minuten beloond met een doelpunt. Uit een corner van Bente Bonthuis kwam de bal bij de tweede paal bij Theodoor Molenaar. Die kopte de bal terug en via Pieter Kiewiet kwam het leer voor de voeten van Siard Bonthuis, hij wist er wel raad mee: 1-0.

Na een uur spelen kwam Lars Molenaar Jurjen Metz vervangen en hij had meteen zijn stempel op de wedstrijd kunnen drukken. Eerst kwam hij enkele centimeters tekort om een vrije schop van Pieter Kiewiet tot doelpunt te promoveren en meteen daarna leverde hij een voorzet af waarmee Siard Bonthuis meer had moeten doen. Doordat het ‘slechts’ 1-0 bleef rook Thor kansen. Een kwartier voor tijd moest Reinier Smit ingrijpen bij een hoge voorzet en enkele tellen later moest de andere invaller bij Geel Wit, Martijn Zijlstra, de bal van de doellijn halen. Aan de andere kant werd Lars Molenaar buiten het strafschopgebied onderuitgehaald door de doelman van Thor, wat de keeper geel opleverde. De vrije schop van SiardBonthuis eindigde op de lat.

Pas in de extra tijd maakte Geel Wit aan de onzekerheid een einde. In de 90-ste minuut scoorde Lars Molenaar vanuit een lastige hoek via de binnenkant van de verste paal en enkele minuten later stelde hij Siard Bonthuis in staat de 3-0 te zetten op het scorebord dat voor deze gelegenheid bij het verkeerde veld stond.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Kayan Kiewiet, Pieter Kiewiet, Johan Kolk, Theodoor Molenaar; Djerry Spoelstra (Martijn Zijlstra, 72), Sander Graafsma, Christian Smid; Bente Bonthuis, Siard Bonthuis, Jurjen Metz (Lars Molenaar, 63)

© Verslag: Koos molenaar

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00