Geel Wit speelt gelijk tegen SC Bolsward · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Geel Wit speelt gelijk tegen SC Bolsward

zondag 19 mei 2019

Geel Wit heeft de competitie afgesloten met een gelijkspel tegen SC Bolsward. Op eigen veld eindigde de laatste wedstrijd in 2-2. In de toegevoegde tijd sleepte Bolsward een gelijkspel uit het vuur. Met dank aan scheidsrechter F. Hooge, die een aangeschoten handsbal van Kayan Kiewiet bestrafte met een penalty, die Bolsward dankbaar benutte.

Ook de eerste treffer van bezoekers werd vanaf elf meter gemaakt. Paul Huisman kreeg in de 21-ste minuut aanvankelijk vrije doorgang, maar werd door Johan Kolk gestuit ten koste van een strafschop, die door Lorenzo Lemmers werd verzilverd.Tot dat moment dicteerde Geel Wit de wedstrijd. Echte kansen werden echter niet gecreëerd. De beste mogelijkheid was een schot van Theodoor Molenaar in de tweede minuut, die tot corner werd verwerkt.

Na de treffer van Bolsward was Geel Wit de kluts kwijt. Dat duurde tot de 38-ste minuut, toen Geel Wit de gelijkmaker maakte. Een voorzet van KevinKiewiet werd door SIardBonthuis in de verste hoek geknikt: 1-1. In blessuretijd was Bolsward bijna bij een hernieuwde voorsprong, maar de vrije schop van Ruben Jellesma werd door Johan Kolk over het eigen doel gewerkt.

Na ruim een kwartier spelen inde tweede helft kwam Geel Wit op voorsprong. De net ingevallen Danny Metz kopte de bal terug op Bente Bonthuis die met het hoofd scoorde: 2-1. Meteen daarna twee grote kansen voor Bolsward. In beide gevallen was keeper Pieter Smit de reddende engel voor Geel Wit. De mooiste aanval van Geel Wit was waarschijnlijk die in de zeventigste minuut tussen Djerry Spoelstra en Bente Bonthuis. Het schot van Djerry stuitte af op de vuisten van keeper TolgaDemirci.

In de 84-ste minuut had Geel Wit de strijd kunnen beslissen, maar uit een vrije schop van Bente Bonthuis schoot Pieter Kiewiet finaal naast. Op aangeven van Christian Molenaar kopte Danny Metz vlak voor tijd net naast. In extra tijd ging het dus alsnog mis voor Geel Wit. Een handsbal van Kayan Kiewiet berd bestraft met een strafschop, die werd benut door Lorenzo Lammers. De strafschop werd enorm aangevochten door Geel Wit, wat Johan Kolk zijn tweede en dus een rode kaart opleverde.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Dkjerry Spoelstra, Pieter Kiewiet, Kevin Kiewiet (Dennis Akkerman, 56’), Johan Kolk; Christian Molenaar, Christian Smid, Theodoor Molenaar (Kayan Kiewiet (46’); Bente Bonthuis, SiardBonthuis, Jurjen Metz (Danny Metz, 60’).

© Verslag: Koos Molenaar

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?