Geflatteerde nederlaag Broekster Boys bij SVI · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Geflatteerde nederlaag Broekster Boys bij SVI

zondag 01 december 2019

Broekster Boys had door twee opeenvolgende competitie overwinningen zelfvertrouwen getankt. Trainer Zwart en Broekster Boys hadden aangegeven nog een jaar met elkaar door te gaan dus voldoende redenen om er in Zwolle maar eens flink tegen aan te gaan. Het sympathieke SVI deed het tot dusver uitstekend en staat al lange tijd op een “podiumplaats”. Een uitdaging voor de ploeg uit Damwâld!

De eerste tien minuten stormde het voor het doel van Sijbren Terlouw. De beste kans was misschien wel de kop kans van Pascal Esmeijer maar de bal ging net over het doel. SVI was sterker, speelde verzorgd en wanneer Broekster Boys de bal in bezit kreeg lukte het niet om de bal na een drietal passes binnen de ploeg te houden. Na een kwartier een vlijmscherpe counter van Broekster Boys.

Zelfs de assistent scheidsrechter was verrast van de snelheid van Hedgar Hoekstra, werd wakker uit zijn slaap en stak maar snel de vlag omhoog. Weg kans voor Broekster Boys. Het was wel het sein tot omschakeling want Broekster Boys kwam steeds vaker op de vijandelijke helft en wist de bal ook langer in bezit te houden. Ook “Dela” was even later dicht bij een doelpunt maar gaf de bal af waar hij zelf een doelpoging had kunnen ondernemen. Linker vleugelspeler Nico Veldman was halverwege de eerste helft gevaarlijk met een schot voorlangs maar dat was ook zijn beste kans van de dag.

Hedzer Prins had de aanvaller deze dag “in the pocket” en haalde daarmee een angel uit het spel van SVI. SVI kreeg nog een hele goede kans maar het schot , na een fantastische actie op de achterlijn ging hard en hoog over. Broekster Boys had met een voorsprong de rust in kunnen gaan. Eerst was het weer het tandem Hoekstra wat voor gevaar zorgde en vlak daarna een pass van de uitstekend spelende Jos Regnerus op Hedgar Hoekstra. Het schot van Hoekstra werd gekraakt en kwam bij de geheel vrijstaande Delachance Sabuni. Het schot op doel was prima maar keeper Alex Grafhorst mocht met zijn redding na afloop wel een extra biertje van zijn teamgenoten krijgen want met een katachtige redding hield hij de ploegen in evenwicht.

Direct na rust was het wel raak voor de thuisploeg, Wie anders dan Youp Kok maakte de openingstreffer. Met een droog schot verdween de bal in de linker onder-hoek. Het Zwolse kwartiertje was aangebroken maar dat was vooral aan Broekster Boys te danken dat SVI weg kon lopen naar 3-0. Jesper Ophoff zal een dergelijke goal nooit van zijn leven weer gaan maken. Toen hij in de middencirkel de bal weg poeierde ging de bal namelijk met een grote boog over de ver voor zijn doel staande Terlouw tussen de palen. Of het bewust was of niet maar het doelpunt zou in aanmerking kunnen komen voor het doelpunt van de maand. Invaller Twan Zuidmeer was alert bij de tweede paal toen Sijbren Terlouw het schot van links niet onder controle kreeg.

De intikker leek de genadeklap voor Broekster Boys maar had terug kunnen komen in de wedstrijd als Vincent Hoekstra de toegekende strafschop binnen had geschoten. Weer was het Alex Grafhorst die de bal stopte, Hoekstra schoot in de rebound via de lat over. Broekster Boys speelde daarna nog vooral op de helft van SVI maar kon de kansen niet benutten. Trainer Joram Hendriks vond dat zijn SVI een slechte dag had, Broekster Boys trainer Zwart daarentegen vond dat het vooral kwam door de strijd die Broekster Boys op de veld in Zwolle liet zien. Beide trainers zullen vinden dat ze gelijk hebben.

SVI won terecht, omdat ze de kansen kregen en afrekende. Broekster Boys speelde een prima wedstrijd en liet zien dat het verschil tussen de 2e plaats van boven niet zo groot was met de tweede plaats van onderen. Ondanks de nederlaag kan men met vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet zien. Opnieuw een zeer belangrijke, want dan gaat Broekster Boys op bezoek bij het gehavende Drachtster Boys. Een ploeg die normaal gesproken in de top 4 thuis hoort maar door diverse oorzaken hetzelfde aantal punten heeft als Broekster Boys. De Friese kraker staat in het teken van aan of afhaken!