Geflatteerde zege SC Veenwouden op Rijperkerk · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Geflatteerde zege SC Veenwouden op Rijperkerk

zondag 22 maart 2015

In een gelijk opgaande wedstrijd 21 maart slaagde de thuisclub erin de punten thuis te houden. In een door de harde wind matige partij voetbal kregen de gasten de betere mogelijkheden maar kreeg Rijperkerk een lesje in effectiviteit want waar de gasten de kansen lieten liggen wist de thuisclub de kansen wel te verzilveren.

Al na vijf minuten kreeg Rijperkerk een dot van een kans toen Klaas van der Veen in de fout ging ter hoogte van de middenlijn. Jan Germ Looyenga kreeg daardoor een vrij veld voor zich maar alleen voor de keeper wist doelman van der Mark met de voet redding te brengen.

Tien minuten later kregen de gasten een tweede  goede  kans toen Diederik Andringa de bal op maar voorzette naar Stefan Jeurink maar diens kopbal verdween over het doel. De thuisclub kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen. In de zevende minuut na de rust leek Rijperkerk dan toch de leiding te nemen toen Wigle Westerlaan hands maakte in het strafschopgebied en Rutger Bosch mocht gaan aanleggen vanaf elf meter.

Doelmans Coenraad van der Mark hield zijn ploeg op de been door de penalty te stoppen. In de vijdenvijfentigste minuut nam Veenwouden de leiding toen Stefan Jan Sijtsma goed voorgaf op Wytze Veenstra en deze kopte fraai raak. Rijperkerk probeerde het daarna nog wel maar het geloof in eigen kunnen ontbrak.

De thuisclub kreeg de kansen om het af te maken maar de pogingen van Erik de Vries en Rinse Procee misten de juiste richting terwijl doelman Redmar Jorna knap redding bracht op schoten van Stefan Jan Sijtsma en Albert Jan van Zwol terwijl een schot van Erik de Vries via de keeper en de lat over ging. In de laatste minuut besliste Stefan Jan Sijtsma deze wedstrijd door raak te koppen uit een corner van Rinse Procee: 2-0. De thuisclub doet daardoor  volop mee in de derde periode (9 uit 3) terwijl Rijperkerk moet gaan strijden om lijfsbehoud.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00