Gehavend WTOC uit de beker · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

Gehavend WTOC uit de beker

donderdag 12 december 2019

Woensdagavond stond de knockout tussenronde bekerwedstrijd KNVB Noord WTOC-Renado op het programma. WTOC had streekgenoot vv Zwaagwesteinde gevraagd om de thuiswedstrijd op de thuishaven van VVZ (Sportpark de Wieken) te mogen spelen. Dat verzoek werd ingewilligd. De vele vrijwilligers van vvZ zorgden ervoor dat WTOC zich prima thuis voelde. Dank daarvoor!

Op een prima grasmat en goede lichtinstallatie werd onder frisse omstandigheden om 19.30 uur afgetrapt. De beginfase was aftasten tegen de bovenin meedraaiende zondag 3e klasser Renado. Van verschil in klas niveau was op het veld niet veel te merken. WTOC had de eerste 20 minuten lichtelijk de overhand, tot doelpunten leidde dat niet.

Wierd de Vries was tijdens de warming up al afgehaakt zodat Riemer Bijlstra in de basis startte. Na een kwartier spelen kwam Jaap de Bruin in botsing met een tegenstander en werd aangeslagen gewisseld. De zoveelste blessure van een basisspeler van WTOC. Renado kwam beter in het spel in de loop van de 1e helft. Zonder al te veel echte kansen en geen topvoetbal kabbelde de wedstrijd richting rust. Echter zat het venijn in de staart, Renado scoorde net voor rust de 0-1 (Giedo de Weerd). Op dat moment ook terecht.

Na de rust een WTOC wat graag de 1-1 op het scorebord wou aantekenen en weldegelijk aandrong maar niet de scherpte en overtuiging had om Renado zeer te doen. De druk door WTOC werd opgevoerd. Dit leidde tot enkele mogelijkheden. Renado kreeg meer ruimte, keeper Hoiting moest enkele keren aan de bak. Zoals zo vaak in het voetbal valt dan het doelpunt aan de andere kant 0-2, wederom Giedo de Weerd.

De wedstrijd was gespeeld, WTOC wilde wel, had ook nog enkele kansjes maar het zat er niet in. Het slotakkoord was wederom voor Giedo de Weerd die in de slotminuut de 0-3 scoorde. Einde bekertoernooi voor WTOC.

Zaterdag 14 december de uitwedstrijd in en tegen FC Birdaard, een week later, de 21e het restant van de thuiswedstrijd tegen vvTernaard, daarna op naar de welverdiende winterstop.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00