Gehuldigd bij zangvereniging ‘God is mijn lied’ is tevens einde zangkoor · Foto('s): S. van der Vliet
  S. van der Vliet

Gehuldigd bij zangvereniging ‘God is mijn lied’ is tevens einde zangkoor

donderdag 07 april 2022

BURGUM – Tijdens de laatste jaarvergadering op 4 april van de Christelijke Zangvereniging ‘God is mijn lied’ uit Burgum, zijn vier jubilarissen gehuldigd voor trouw lidmaatschap. Sieneke Rooker-Huizinga is al 50 jaar lid, Alie Polet-Kloosterman, Renny Zijlstra-Boersma en Sybren van der Vliet zijn allen 25 jaar lid. De jubilarissen kregen de bijbehorende onderscheidingen, oorkondes en bloemen.

Normaal gesproken zou het een feestelijke avond zijn, maar helaas was deze avond tevens het einde van het zangkoor (opgericht 23 oktober 1932). Het ledental liep al gestaag terug, maar ten gevolge van de Covid-19 is het ledental versneld terug gelopen, en lukte een mooie samenzang met nog maar 23 leden niet meer. In de jaren tachtig was het koor zo groot, er waren toen zo’n honderd leden, moest er zelfs een ledenstop worden ingevoerd. Het koor was vanwege het grote aantal zangers soms te groot dat het podium niet groot genoeg was om iedereen te kunnen herbergen.

Bijna 90 jaar is er door diverse leden jarenlang met plezier gezongen, en zijn er diverse concerten en optredens geweest waar het koor en de inwoners van Burgum en omstreken, met goede herinneringen aan terug denken, zo laat het koor weten. Met een gezamenlijk diner van de koorleden en dirigent wordt deze periode afgesloten, en afscheid genomen van jarenlang zangplezier.

Op de foto(v.l.n.r.): Sieneke Rooker-Huizinga, Alle Polet, Sybren van der Vliet en Renny Zijlstra.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio