Gemeente en ASN Installaties planten symbool van duurzaam ondernemen · Foto('s): Gemeente Dongeradeel
  Gemeente Dongeradeel

Gemeente en ASN Installaties planten symbool van duurzaam ondernemen

dinsdag 03 maart 2015

Op maandag 2 maart plantten wethouder Sicco Boorsma en Corinna Scharringhausen van ASN Installaties uit Dokkum samen een appelboom van een oud appelras bij het bedrijfspand van ASN Installaties aan de Birdaarderstraatweg 127 in Dokkum. ASN Installaties won op 18 november 2014 tijdens het Koplopersymposium de Koploperprijs voor duurzaam ondernemen. De prijs bestond onder andere uit een appelboom van een oud appelras. Hiervoor is het Koploperproject een samenwerking aangegaan met Fruit in Fryslân. Deze stichting wil oude appelrassen terugbrengen in het Friese landschap.

De gemeente Dongeradeel organiseerde in 2014 voor de eerste maal een Koploperproject in haar gemeente. Tijdens een Koploperproject gaan 5 tot 15 ondernemers gedurende een periode van negen maanden intensief aan de slag met duurzaam ondernemen. ASN Installaties nam met nog acht bedrijven van de gemeente Dongeradeel en Tytsjerksteradiel deel aan de competitie voor de Koploperprijs. De jury koos ASN Installaties als winnaar, onder andere vanwege de vele concrete stappen die het bedrijf had gezet op het gebied van duurzaam ondernemen en zijn volledige en professionele presentatie.

Wethouder Sicco Boorsma en Corinna Scharringhausen groeven gezamenlijk bij het pand van ASN Installaties een groot gat voor de appelboom. De appelboom is van het oude appelras Lemoen. De verwachting is dat de boom over enkele jaren smakelijke appels gaat dragen, die de medewerkers van ASN Installaties kunnen eten. Corinna Scharringhausen: “Het planten van de appelboom bij ons bedrijfspand is voor ons een mooi symbool voor de duurzame stappen die wij als bedrijf hebben gezet en in de toekomst nog gaan zetten.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Gemeente en ASN Installaties planten symbool van duurzaam ondernemen · Foto('s): Gemeente Dongeradeel
  Gemeente Dongeradeel

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio