Gemeenten naarstig op zoek naar plekken voor noodopvang · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Gemeenten naarstig op zoek naar plekken voor noodopvang

zondag 17 april 2016

Gemeenten in (Noordoost) Friesland moeten op zoek naar tijdelijke opvangruimtes om asielzoekers te huisvesten. De zogenaamde Friese regietafel vreest dat de gemeenten niet op tijd plekken voor asielzoekers kunnen realiseren. In onze provincie moeten 7500 vluchtelingen worden ondergebracht, maar de regietafel betwijfelt of dit lukt.

Veel gemeenten zijn wel bezig met het maken van  plannen, maar op veel plekken is de realisatie vertraagd door praktische problemen of stagnatie in politieke en bestuurlijke processen. In Kollumerland stopt de tijdelijke noodopvang in Kollumeroord, in Dongeradeel is vertraging in de realisatie van een AZC. Een plan voor noodopvang in Dantumadiel bij Feanwâlden sneuvelde kortgeleden in de raad.

Eerder al deed oud-wethouder Jos Debreczeny uit Damwâld middels een ingezonden stuk een oproep om in De Nije Warf vluchtelingen op te vangen. Andere plekken die genoemd worden in de publieke discussie zijn het noodlijdende zwembad De Frosk in de Westereen, het leegstaande fierljepcentrum, campings (Prikkebosk/Zilveren Maan) in de regio, de oude melkfabriek in Damwâld of een stuk weiland aan de rand van een dorp. Achter de schermen wordt naarstig gezocht naar geschikte plekken voor opvang van vluchtelingen. Welke plekken de gemeentebesturen op korte termijn echt realistisch vinden moet gezien de oproep van de regietafel binnenkort openbaar gemaakt worden.
Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Gemeenten naarstig op zoek naar plekken voor noodopvang · Foto('s): RTV NOF
Gemeenten naarstig op zoek naar plekken voor noodopvang · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio