Gemeenteraad Achtkarspelen: houd organisatie Jobinder vooral zo klein mogelijk · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Gemeenteraad Achtkarspelen: houd organisatie Jobinder vooral zo klein mogelijk

donderdag 25 november 2021

BUITENPOST – Er zouden geen extra gemeenten aan moeten kunnen sluiten bij het doelgroepenvervoer van Jobinder. Een meerderheid van de gemeenteraad van Achtkarspelen stemde donderdagavond voor de motie van CDA, Gemeentebelangen en de FNP, om de huidige Jobinder-organisatie vooral zo klein mogelijk te houden.

Jobinder verzorgt in de gemeenten Dantumadiel, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen de planning voor het WMO- en leerlingenvervoer. De ritten worden verzorgd door verschillende vervoerders die voor Jobinder riijden.

Ongeveer zevenhonderd leerlingen worden op regelmatige basis vervoerd naar zestig scholen in het noordoosten van Friesland. De gemeenteraad behandelde donderdagavond een evaluatieonderzoek van Jobinder en was grotendeels positief over de huidige organisatie.

“Gjin nije FUMO krije”

Buiten het WMO- en leerlingenvervoer zou Jobinder echter geen nieuwe taken moeten ontwikkelen, zoals het taxivervoer. Dat moet volgens de raad worden overgelaten aan de markt. “Jobinder trochûntwikkelje en hieltyd grutter meitsje, dat moatte wy net wolle”, volgens Jacob Zwaagstra van het CDA. “Wy moatte fansels gjin nije FUMO krije.”

Ook zou er in de evaluatie voortaan meer aandacht moeten worden besteed aan de ervaringen van de gebruikers: de leerlingen en ouders. Dat werd donderdagavond benadrukt door mevrouw Kamminga uit Surhuisterveen, die insprak op het gemeentehuis. Zij gaf aan qua communicatie en afspraken geen goede ervaring te hebben met Jobinder.

Wethouder Margreet Jonker gaf aan dat daar in een klanttevredenheidsonderzoek naar wordt gekeken. “Er komt echter maar één formele klacht binnen, op de duizend ritten. Dat is niet veel”, aldus de wethouder.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio