Gemeenteraad geeft ‘groen licht’ regeling Mc Donald’s · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Gemeenteraad geeft ‘groen licht’ regeling Mc Donald’s

donderdag 23 januari 2020

De gemeenteraad van Noardeast-Fryslân heeft donderdag ingestemd met het opstarten van een zogenaamde coördinatieregeling voor de carpoolplek nabij de kruising N361-N356 bij Dokkum. Op die plek wil fastfood-restaurant Mc Donald’s een vestiging realiseren

Daarmee geeft de raad ‘groen licht’ aan de procedures die het restaurant moet doorlopen om het bestemmingsplan te laten wijzigen en niet over het plan op zich. Mc Donald’s deed eerder een verzoek bij het gemeentebestuur en heeft begin dit jaar enkele omwonenden en organisatie’s op de hoogte gesteld van haar plannen. Inmiddels loopt er een voor-onderzoek en is de terreinschets aangepast. Wel waren er enkele vragen van meerdere partijen, aangaande de lokatie, het afval, de gezondheid en de werkgelegenheid en de hoogte van de ‘M’-mast die vaak bij de Mc Donald’s staat.

Door het positieve besluit van de raad kunnen in de volgende fase het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning gelijktijdig ter inzage worden gelegd. Met de coördinatieregeling wordt de besluitvorming gecoördineerd en bespoedigd. Mc Donald’s wil een middelgrote vestiging van 540 vierkante meter bouwen, in 2021 of 2022 moet de tiende Friese vestiging van het fastfood-restaurant de deuren openen.

Volgens wethouder van Engbert van Esch hebben de initiatiefnemers aandacht voor het afval en is er ook een omslag gaande bij het concern over duurzaamheid en gezond voedsel. De vestiging zou volgens de wethouder te groot zijn om zich te vestigen in de binnenstad en niet passen in de visie voor dat gebied. Er is voor zo’n tachtig mensen (part-time) werkgelegenheid aan verbonden zijn, ook zijn er geen nadelige gevolgen voor het aantal carpool-plekken, vertelde van Esch de raad.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio