Gerkesklooster-Stroobos dankbaar voor Iepen Mienskipsfûns Fryslân · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Gerkesklooster-Stroobos dankbaar voor Iepen Mienskipsfûns Fryslân

dinsdag 03 december 2019

Tijdens een besloten vergadering lieten inwoners van Gerkesklooster-Stroobos aan de jury van het Iepen Mienskipfuns van de provincie en andere deelnemende partijen zien wat zij de afgelopen jaren hebben kunnen realiseren dankzij subsidies vanuit het Iepen Mienskipsfûns Fryslân.

In een korte film lieten zij diverse projecten zien, waaronder de verbeteringen in dorpshuis Rehoboth (nieuwe vloer grote zaal en de renovatie van de keuken en binnenkort een nieuwe paneelwand in de grote zaal), nieuwe speeltoestellen bij voetbalvereniging GSVV en bij de speeltuin op de Flaphoek, de aanpassingen aan het gebouw Hervormde Kerk, waar het museum van de Stichting Historische Kring in is gevestigd. Door de aanpassingen is het gebouw nu toegankelijk voor minder validen en er is een mindervaliden toilet gerealiseerd. Daarnaast was er een subsidie voor het Generatiehuis, hierdoor was het mogelijk een start te maken tot wat het nu is, een plek voor jong en oud. Allemaal initiatieven die de leefbaarheid binnen de dorpen vergroten en op steun kunnen rekenen van de dorpsbewoners.

“Ik durf wel te stellen dat we het Generatiehuis nooit van de grond hadden gekregen,” stelt Aafke Kamminga, één van de grondleggers van het concept. “We zijn heel dankbaar dat we dit dankzij het Iepen Mienskipsfûns Fryslân allemaal kunnen doen.”

Christiaan van der Molen van de Dorpsraad Gerkesklooster-Stroobos vertelde hoe we zijn gekomen van een plaatselijk belang en ondernemersvereniging tot een dorpsraad met diverse werkgroepen als wonen, ondernemers en groen.

En Gerkesklooster-Stroobos zou Gerkesklooster-Stroobos niet zijn, als er niet nog veel meer ideeën leven in het zeer actieve dorp. “Ja, ik denk zeker dat we met andere mooie plannen weer een beroep op het Mienskipsfûns zullen doen. Er bruist nog van alles!” aldus Maaike Veenstra namens het bestuur van dorpshuis Rehoboth.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?