Gezellig afscheid fysiotherapeuten Piet en Irene Boelens

Donderdag 17-01-2019
DE WESTEREEN - Donderdagmiddag werd in Woonzorgcentrum Brugchelencamp in de Westereen afscheid genomen van fysiotherapeuten Piet en Irene Boelens-van Huizen. Zij hebben hun praktijk voor fysiotherapie in Kollumerzwaag beëindigd per 31 december 2018.

Hiermee nemen ze na bijna veertig jaar afscheid van de praktijk die ze in 1980 samen hebben opgericht. Wethouder Jelle Boerema, patiënten, collega’s en andere belangstellenden en zes kinderen van Piet en Irene met kleinkinderen kwamen deze middag langs. Eén dochter kon er helaas niet bij zijn in verband met verblijf in Vietnam.

Het echtpaar Boelens gaat met pensioen en verhuist eind dit jaar naar Leeuwarden. Hun woonhuis met praktijkruimte aan de D.Wiersmastrjitte staat inmiddels te koop. De patiënten zijn ingelicht en kunnen zich vanaf heden aansluiten bij één van de fysiotherapiepraktijken in de omgeving. Piet en Irene Boelens (beiden afkomstig uit Leeuwarden) vestigden zich na hun studie in 1977 in Buitenpost om in 1981 een eigen praktijk in Kollumerzwaag te starten. ‘In ruim veertig jaar tijd hebben we enkele duizenden patiënten uit het dorp en omgeving mogen behandelen. Prachtig werk waar we met ontzettend veel plezier op terugkijken’, vertelt Piet Boelens.

Actief in het dorp
Piet en Irene Zijn beiden ook erg betrokken bij het dorp. Verschillende bestuursfuncties zijn door hen bekleed. Piet was voorzitter van de bouwcommissie van de fusieschool De Stapstien en was betrokken bij de oprichting van de SVK en realisatie van sporthal de Saedkampe. Ook politiek was hij bij het CDA erg actief. Irene zat in het bestuur van de SVK en secretaresse bij de Vrijwillige Palliatieve Zorg in Noord-Oost Fryslân.

Verder is Piet Boelens bij vrijwel iedereen bekend van het Marathonlopen. Piet en Irene zien terug op een prachtige tijd in Kollumerzwaag, de Westereen en omgeving. Ze gaan nu volop genieten van hun hobby’s en hopen meer tijd te hebben voor de kinderen en kleinkinderen.

terug naar overzicht
Gezellig afscheid  fysiotherapeuten Piet en Irene BoelensGezellig afscheid  fysiotherapeuten Piet en Irene BoelensKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Jantsje Wiersma


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie