Gezellige bijeenkomst voor Doarpsomtinkers en doarpshelpers in Kollumerzwaag

Woensdag 15-05-2019
KOLLUMERZWAAG - Dinsdagavond 14 mei organiseerden de Doarpsomtinkers i.s.m. Plaatselijk belang Kollumerzwaag/Veenklooster en Timpaan Welzijn een gezellige bijeenkomst voor de doarpshelpers uit Kollumerzwaag.

Vorig jaar maart is gestart met het opzetten van het project Doarpsomtinkers in het dorp. Er werden door Plaatselijk belang vier coördinatoren geworven, de z.g. Doarpsomtinkers. Zij gingen in het dorp opzoek naar inwoners die best eens een ander willen helpen.

Inmiddels is er een hele lijst met doarpshelpers gerealiseerd, allemaal medebewoners die aangegeven hebben best eens een ander te willen hepen. Het hulpaanbod varieert van gezelschap houden, spelletjes doen, klusjes op het gebied elektriciteit, hulp bij het invullen van formulieren etc.

Ook kwamen er veel hulpvragen binnen van inwoners van de dorpen Kollumerzwaag en Veenklooster. Vorig jaar zijn er vanaf juni t/m december maar liefst 23 hulpvragen beantwoord door de Doarpsomtinkers. Ook dit jaar is het oplossen van hulpvragen weer onverminderd doorgegaan. De doarpshelpers spelen hierin een cruciale rol, zij voeren immers de hulpvraag uit. Om hen te bedanken voor hun inzet werd een gezellig samenzijn georganiseerd in dorpshuis De Trije Doarpen.

Naast een gezellig samenzijn werden er over en weer ook ervaringen en tips uitgewisseld. Inwoners uit Kollumerzwaag en Veenklooster kunnen voor een hulpvraag of hulpaanbod direct contact opnemen met de doarpsomtinkers. Daarnaast is er iedere tweede donderdag van de maand een inloopochtend van 10.00-11.00 uur in het dorpshuis. Hier kunnen doarpshelpers zich melden als ze een ander best eens willen helpen, maar ook inwoners met een hulpvraag kunnen hier terecht.

Op de foto:
Achter v.l.n.r.: Jelle Messchendorp, Wiebe Kamminga, Bouwe Leijenaar, Jappie de Vries, Annet Boonstra van Timpaan/ Welzijn , Henkie de Vries, Trijnie Pompstra, Klari Broersma
Voor: Haije van der Zaag, Hielke de Graaf, Engeltje Pompstra
Doarpsomtinkers zijn: Jaring Feenstra (niet aanwezig) Jappie de Vries, Henkie de Vries en Klari Broersma.

terug naar overzicht
Gezellige bijeenkomst voor Doarpsomtinkers en doarpshelpers in KollumerzwaagGezellige bijeenkomst voor Doarpsomtinkers en doarpshelpers in KollumerzwaagKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Jantsje Wiersma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie