Gezellige drukte in de binnenstad van Dokkum

Zondag 09-09-2018
DOKKUM - Het mooie weer zorgde voor een gezellige mensenmassa in de straatjes van Dokkum. De organisatie realiseerde op de zondag een gevarieerd en afwisselend programma met voor elk wat wils: brocantemarkt, muziek, stuntshows, lekker eten en activiteiten.

Aafke Zuidersma, Eva Sinnema, Froukje Kits en Erwin Dorrius zorgden voor een enorm afsluitend knalfeest op het hoofdpodium op de Zijl. Het publiek kon meezingen met diverse medley’s en foute hits. Op de Grote Breedstraat konden kinderen genieten van muziek van de Coolkids Party. De ouderen konden een rondje lopen over de brocantemarkt. Geïnteresseerden in de stad Dokkum en de admiraliteit konden een rondleiding krijgen gegeven door Museum Dokkum.

De spectaculaire stuntshow naast de Helling trok naast alle activiteiten op het plein veel bekijks. Ook de gang naar het Foodtruckfestival werd veelvuldig gemaakt. Smooth Coffee truck uit Alphen aan de Rijn, maar ook de bekende pizza’s uit Oudwoude waren aanwezig. Bart van der Zant legt uit: ,,We willen graag dat festivalgangers ’s avonds lekker in de stad eten in plaats van thuis aan tafel om klokslag 18.00 uur en dat is gelukt!.” Foodtrucks zijn hot op festivals, daarom werden ze verdeeld over een aantal zones in de stad.

De kunstenaars van ‘Mooiwerk’ waren wederom aanwezig op de Markt om workshops te verzorgen. Met klei, spektseen of verf gingen de deelnemers aan de slag om een kunstwerkje te maken dat met de admiraliteit te maken had. Hepie de Haan, Dineke Taal en Guus Veltman begeleiden de deelnemers. Het resultaat: allemaal mooie beelden en schilderijen over de zee, schepen en vissen. Het reuzenrad op het nieuw ingerichte plein bleef maar rondjes draaien deze middag. Op het podium waren verschillende muziekgenres te horen, onder andere Beneden Peil, Dixie Doodle en Lytse Hille.

Op het Oosterbolwerk was er volop vertier en kon je springen op springkussens. Rondpeddelen in kano’s, ‘lopen’ op het water in waterballen en organiseerde Scouting de Granaet een aantal leuke activiteiten. Op de Bargemerk stond de Taalkaravaan geparkeerd, een project van LF2018. Er stonden onder andere vijftien oude typmachines opgesteld in een eenvoudige knusse setting. Hier kon men een tekst op papier ‘tikken’.

terug naar overzicht
CoolKids Party voor de kinderenMeer foto's en info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Jan Joustra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie