Goede doel Dokkumer Grachtzwemmen 2019: Femke Foundation

Dinsdag 18-06-2019
DOKKUM - Onlangs heeft de organisatie van het Dokkumer Grachtzwemmen bekend gemaakt dat het goede doel voor 2019 de Femke Foundation is. Op maandag 17 juni is Gjalt Wijmenga, voorzitter van de Femke Foundation, langs geweest om het een en ander over de stichting te vertellen.

Het Dokkumer Grachtzwemmen is een jaarlijks terugkerend zwemevenement dat georganiseerd wordt door ZPC de Granaet en Lionsclub Dokkum-Bonifatius. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan een goed doel voor kinderen. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor de Femke Foundation. Edwin Gardenier (organisatie): ‘We waren op zoek naar een goed doel dat ook aandacht schenkt aan minder bekende ziektes. Voor bekende ziektes bestaat vaak al een patiëntenvereniging of stichting, maar voor onbekende ziekten is dat vaak niet het geval’.

Vanuit de Femke Foundation kwam meteen enthousiasme. Gjalt Wijmenga, voorzitter van de stichting, legt kort uit wat de stichting doet: ‘De Femke Foundation is een stichting die probeert om zieke kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Het is allemaal in 2005 begonnen met Femke, die ernstig ziek was. De artsen konden de vinger er niet achter krijgen wat Femke had en zagen het somber in. Femke werd meegenomen in een Ferrari en na deze rit kreeg ze weer moed en vechtlust om door te gaan. De wens van Femke was dat andere kinderen ook mee konden maken wat zij mee had gemaakt en nieuwe energie eruit konden halen. Dit is waarvoor de stichting werd opgericht en voor staat. Aandacht geven en een luisterend oor bieden aan zieke kinderen. Dat is wat kinderen soms gewoon nodig hebben’.

De organisatie is blij met hoofdsponsors Adema Architecten, Jumbo Dokkum en Service Apotheek Dokkum. Heb je interesse om sponsor te worden, een donatie te doen of in te schrijven? Kijk op de website: www.dokkumergrachtzwemmen.nl

terug naar overzicht
Dokkumer Grachtzwemmen 2019: Femke Foundation
© Foto's: Dokkumer Grachtzwemmen


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie