De Granaet 1 blijft koploper na winst op DTL 1

maandag 23 januari 2017

DTL moest het zaterdagavond laat opnemen tegen de Granaet uit Dokkum. Om 21:30 uur stond de derby op het programma. De Graneat was, als koploper, favoriet voor deze wedstrijd, alleen moesten ze het eerst wel even laten zien. De thuiswedstrijd van DTL was heel spannend, toen won De granaet nipt met 15-16.

Eerste helft
Vanaf het begin van de wedstrijd was er veel strijd van beide teams, ze gingen er beide vol voor. De Granaet maakte de openingstreffer, vanaf dat moment ging het gelijk op. Telkens kwam De Granaet voor, maar kon geen grotere voorsprong maken omdat DTL er goed bij zat te verdedigen. Daardoor kon DTL het telkens recht zetten om gelijk te maken. Beide teams bleven aan elkaar gewaagd in de eerste helft. De Granaet kwam niet in zijn spel omdat DTL het goed op orde had, dus het was zaak voor DTL om de voorsprong te pakken, maar dat lukte niet, het was een magere uitslag van beide kanten aan het eind van de eerste helft. De ruststand was 7-7.

Tweede helft
Het was nu aan de trainer van DTL om de spelers op scherp te zetten om ook zo goed te spelen als de eerste helft zodat de Granaet niet in hun spel kon komen. De Granaet begon goed aan de tweede helft ze kwamen gelijk op voorsprong. Het was zaak voor DTL om daar bij te blijven om nog punten te pakken tegen de koploper. DTL had het moeilijk in het begin van de tweede helft, DTL kon niet scoren, daardoor kon de Granaet een grotere voorsprong maken, 12-7. DTL moest nu alles op alles zetten om nog dichterbij te komen, door een paar goeie aanvallen op te zetten kwam het wel dichterbij, 14-10 Daarna begon de Granaet meer te scoren en DTL wist er geen antwoord meer op. De Granaet kon de korf nu wel goed vinden in de tweede helft, dit was een heel verschil met de eerste helft! DTL liep in de tweede helft achter de feiten aan. De Granaet won de wedstrijd uiteindelijk daardoor blijven ze de koploper. De eindstand was 20-12

Volgende week speelt DTL 1 thuis tegen V en V 1 , dat zijn weer nieuwe rondes en nieuwe kansen!

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00