Gratis kunsttaxatie in Studio Dok · Foto('s): Marit Anker
  Marit Anker

Gratis kunsttaxatie in Studio Dok

donderdag 26 september 2019

Kunsthandelaar, taxateur en galeriehouder Richard ter Borg komt 6 oktober naar Dokkum voor gratis kunsttaxatie. Samen met Han Steenbruggen (directeur/ conservator) van museum Belvédère en Frank van Dijk (vormgever Byfrank) gaat Ter Borg in Studio Dok schilderijen en andere kunstvormen kosteloos taxeren. “Een mooie kans voor mensen die meer willen weten over hun kunstwerk en hoeveel deze waard is”, zegt Ter Borg.

“We zijn verheugd over de komst van Ter Borg naar Dokkum”, zegt Bart van der Zant, die de ruimte in Studio Dok beschikbaar stelt voor de taxatie. “Het geeft mensen de gelegenheid met een kunstwerk onder de arm naar Dokkum te komen om het gratis te laten taxeren door een professional.” Wanneer het werk van enige waarde is, dan kan het ook worden geveild via Galerie Ter Borg. Bij Studio Dok in het centrum van Dokkum hoopt Ter Borg nog onbekende parels onder ogen te krijgen: “Veel werk hangt misschien al generaties lang bij mensen thuis. Het zal je maar gebeuren dat net dat ene schilderij meer waard is dan je had kunnen vermoeden.”

In zijn eigen galerie in Groningen heeft Ter Borg onder andere veelal schilderijen van het expressionisme, die gerelateerd zijn aan kunstkring ‘De Ploeg’. Deze kunstwerken uit de periode 1945-1990 staan bekend om de bonte gekleurde portretten en landschappen. Ter Borg is tevens bekend van het tv-programma Kunstschatten van TV Noord. Daarnaast was hij te zien in het AVROTROS-programma Tussen Kunst & Kitsch en is hij jaarlijks te vinden op de Nederlandse kunstbeurs ‘PAN Amsterdam’.

Gratis kunsttaxatie:

Zondag 6 oktober (koopzondag)
12.00 – 16.00 uur
Studio Dok Interieur (voorheen Van Sinderen interieurs), Kerkstraat 2A, Dokkum

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?